Redăm declrarațiile europarlamentarului Renate Weber:

„E greu de făcut o previziune. Mie mi s-a părut inacceptabil presiunile unor lideri politici care cereau stoparea investigațiilor în ceea ce o privește pe doamna Kovesi.

Ca niște oameni politici de un asemenea caibru să facă greșeli de ABC democratic este un lucru grav. În ceea ce privește șansele doamnei Kovesi, nu știu ce să vă spun, dar eu am înțeles dintr-o sursă că Franța și președintele Macron susțin cu tărie candidatul lor, astfel că este posibil ca un rezultat să se amâne pentru următoarea legislatură.

Miercuri se va pronunța ÎCCJ, joi va avea loc o nouă rundă de negocieri. Unii dintre colegi au fost dezamăgiți. Doamna Kovesi nu a jucat bine cartea competenței, a făcut confuzii între articole.”, a declarat Renate Weber pentru România TV.

În această perioadă, Laura Codruța Kovesi se află sub control judiciar, având câteva interdicții: de a părăsi țara, de a discuta cu presa despre dosarul în care este cercetată, dar și de a lucra la Parchetul General. 

Întrebată de jurnalişti cum vede şansele sale de a ocupa funcţia de şef al Parchetului European, în condiţiile în care nu are voie să părăsească ţara, Kovesi a spus că nu se poate pronunţa deocamdată asupra modului în care ultimele măsuri vor influenţa rezultatul votului pentru această funcţie.

 „O să vedem, nu ştiu ce se va avea în vedere atunci când se va negocia, o să vedem care va fi decizia, cât de mult au fost influenţate negocierile de evenimentele din ultima perioadă, este greu să spunem de acum că se va întâmpla într-un fel sau altul”, a declarat Kovesi.