Evenimentul Zilei > Monden > Regina i-a umilit crunt pe Harry şi Meghan Markle! Nişte afaceri de familie, doar atât
Regina i-a umilit crunt pe Harry şi Meghan Markle! Nişte afaceri de familie, doar atât

Regina i-a umilit crunt pe Harry şi Meghan Markle! Nişte afaceri de familie, doar atât

La puţin timp după ce tabloidele britanice au dezvăluit cum îşi cheltuie banii Prinţul Harry şi Meghan Markle, Regina Elisabeta a II-a le-a dat un exemplu de înaltă ţinută.

Este vorba despre cheltuielile alocate pentru întreţinerea şi repararea palatelor regale, operaţiuni care presupun o sumă considerabilă.

Regina își strânge centura în mijlocul tăierilor devastatoare ale Covid-19 în toată țara și refuză să ia o creștere anuală a salariilor.

Astfel dacă Prinţul Harry şi Meghan Markle au chleltuit enorm în timpul unei excursii de 10 zile în Africa, Regina Elisabeta a II-a le-a demonstrat ce înseamnă chibzuinţa.

Aceeaşi sumă până în 2023

Cifrele care au venit de la Palatul Buckingham dezvăluie că suverana în vârstă de 94 de ani va primi o subvenție de 85,9 milioane de lire sterline anul viitor.

În suma respectivă sunt incluse 33 de milioane de lire sterline pentru repararea palatelor sale.

Totuşi, ţinând cont de acel deficit (n.r. – 35 de milioane de lire sterline) cauzat de pandemia de coronavirus, Elisabeta a II-a a luat o decizie foarte importantă.

Regina a trecut astfel peste faptul că veniturile personale generate chiriile și turismul proprietăţilor regale au fost serios afectate de pandemie.

Astfel, subvenţia de la Grantul Suveran va fi înghețată la 86,3 milioane de lire sterline pentru 2021/22 și 2022/23.

Casa Regală respinge concedierile

În acest context, reprezentanţii Casei Regale au spus că nu se are în vedere concedierea personalului, ci se caută modalităţi pentru economii prin „eforturi și eficiență”.

O sursă a Palatului a spus: „Majestatea Sa înțelege că familiile din întreaga țară trebuie să facă lucrurile să meargă mai departe și acest lucru ar trebui să fie același pentru Palat.

Deficitele așteptate nu vor atrage apeluri pentru bani în plus, ci doar o hotărâre de a fi vizibili și de a continua.”

Cât de mari sunt pierderile

Grantul Suveran reprezintă 25% din venitul total al Crown Estates, iar feţele regale au estimat ieri o scădere a încasărilor de 20 milioane de lire sterline.

Iar veniturile turistice prin intermediul Royal Collection Trust plătite Reginei vor fi mai mici cu 5 milioane de lire sterline în fiecare an, în următorii 3 ani.

Anul trecut, Regina a primit 82,4 milioane de lire sterline din bugetul public. Factura  a inclus 49,4 milioane de lire sterline pentru finanțarea de bază și un supliment de 33 de milioane de lire sterline pentru reparații.

Ce este Grantul Suveran?

Grantul Suveran anual este finanțat de contribuabili şi a atins 85,9 milioane de lire sterline în 2020/21.

Practic, suma a reprezentat echivalentul a 1,23 lire sterline pentru fiecare britanic. Valorea va fi înghețată în următorii doi ani din cauza crizei economice generate de pandemie.

Asta înseamnă că, ținând cont de inflație, va fi prima dată când Regina nu va obține o creștere a salariului, deoarece contribuția supuşilor ar putea scădea.

Trezorierul Reginei a confirmat planurile

Sir Michael Stevens, deținătorul Privy Purse, a declarat: „Nu avem intenția de a cere finanțare suplimentară și vom căuta să gestionăm impactul prin eforturile și eficiența noastră”.

De asemenea, mai puține obligații publice ar putea economisi banii Reginei. O sursă a spus: „Există mai multe angajamente video. Ne adaptăm.”

Sovereign Grant Act 2011 este Legea Parlamentului Regatului Unit care a introdus Grantul Suveran, plata anuală făcută monarhului de către guvern pentru a finanța îndatoririle oficiale ale monarhului.

sursa: thesun.co.uk

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: