Acesta a făcut declarația de mai sus publicației The Daily Beast cu numai o zi înaintea referendumului în care britanicii vor hotărî dacă Marea Britanie să fie parte din blocul comunitar. 
Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingam a declarat miercuri că regină evită să se implice în politică ori dacă o face, reacționeayă după recomandarea Guvernului.

Biograful Robert Lacey de asemenea a redus ulterior importanța cerinței reginei, menționând în plus că 'reginei îi place să poarte dezbateri consistente în timpul unei cine', el insistând că 'a fost vorba doar de o întrebare'. Totuşi, Robert Lacey a subliniat că regina, în vârstă de 90 de ani, 'este conştientă de complexităţile pe această temă în diferitele părţi ale Regatului Unit'. 

Nu este pentru prima dată când numele Reginei Elisabeta a II-a se vehiculează într-o polemica asemănătoare. Cu trei luni în urmă, tabloidul The Sun itra că Regina a afirmat în timpul unei recepții că Uniunea Europeană se află "pe un drum greşit", sugerând astfel că suverana britanică sprijină Brexitul, informează Agerpres