Regina, chestionata in cazul mortii Dianei

Regina, chestionata in cazul mortii Dianei

Avocatii miliardarului Mohamed al-Fayed au cerut ca Elisabeta a II-a sa fie "abordata in mod direct" in cadrul anchetei judiciare britanice,informeaza AFP.

Avocatul Michael Mansfield, reprezentant miliardarului de origine egipteana, a cerut ca Regina sa fie chestionata cu privire la discutiile pe care aceasta le-a avut cu Paul Burrell, fostul majordom al Dianei.

Burrell a indicat, in 2002, ca Regina l-a prevenit intr-o zi spunand-i: exista "puteri care actioneaza in aceasta tara si despre existenta carora nu stim nimic".

In timpul unei noi audieri preliminare din cadrul anchetei judiciare asupra mortii printesei Diana si a lui Dodi, avocatul a cerut ca Elisabeta a II-a sa comenteze continutul acestor discutii, despre care se aminteste in documentele trimise de catre politie avocatilor lui al-Fayed.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suspendata in ianuarie 2004, in asteptarea rezultatelor anchetei efectuate de politie, ancheta judiciara, o procedura specifica in Anglia si Tara Galilor, trebuie sa raspunda la patru intrebari importante: identitatea persoanelor decedate, locul decesului, momentul producerii decesului si "modul in care au murit respectivele persoane".

"Nimeni nu pare sa o fi abordat pe Majestatea Sa pentru a discuta despre continutul acestor conversatii", a spus avocatul lui al-Fayed judecatoarei Elizabeth Butler-Sloss, in varsta de 73 de ani, care la sfarsitul lunii aprilie a anuntat ca nu va mai prezida ancheta pentru ca nu are experienta lucrului cu un juriu.

Al-Fayed, proprietarul marelui magazin londonez Harrod's, a cerut deja ca printul Philip, sotul Reginei, si printul Charles, mostenitorul tronului britanic si fostul sot al Dianei, sa fie interogati.

Mohamed al-Fayed este "sigur" ca Diana si Dodi au fost asasinati de serviciile secrete britanice cu acordul printului Philip, pentru a impiedica o eventuala casatorie intre ei.

Acesta a avansat si ipoteza ca Diana ar fi fost insarcinata cu copilul lui Dodi in momentul accidentului.

Printesa Diana, in varsta de 36 de ani, si Dodi, in varsta de 42 de ani, au murit pe 31 august 1997 in urma unui accident de masina produs in pasajul de sub podul Alma din Paris, in timp ce erau urmariti de paparazzi.