Conform sursei citate, Ducele și Ducesa de Sussex (Prinţul Harry şi Meghan Markle) nu și-ar fi putut permite să înceapă să plătească factura de 2,4 milioane de lire sterline pentru renovarea Frogmore Cottage decât după ce Prințul Charles a acceptat să achite costurile astronomice pentru securitatea lor în SUA.

Harry și Meghan s-au angajat să ramburseze datoria celor care au contribuit la renovarea locuinței din Windsor, pe care au insistat să o păstreze pe post de bază britanică, în ciuda mutării lor în Los Angeles, ca parte a acordului lor de a renunța la statutul de membri seniori ai Familiei Regale.

Totuşi, în cele din urmă ei fost blocați de o lipsă aparentă a banilor în numerar după ce au fost scoși în mod neașteptat de sub protecţia Poliției Metropolitane, în urma deciziei de a se muta în America de Nord la începutul acestui an.

Conform sursei care a dat informaţia legată de banii cash, Harry, în special, crezuse „până în ultimul moment” că i se va permite să le păstreze (serviciile de securitate ale Poliţiei Metropolitane) datorită poziției sale în ordinea succesiunii și a amenințării la adresa lui din postura de fost ofițer de prim rang al Armatei Britanice.

Problema securităţii a devenit şi mai mare după ce autoritățile din Canada, unde locuiau la acea vreme, au lămurit că nu vor mai sprijini Marea Britanie în asigurarea protecției nonstop după ce cuplul a renunţat la statutul de membri seniori.

Decizia Ducelui şi a Ducesei de Sussexi de a se refugia în LA a făcut ca totul să devină mai complicat și mai costisitor, iar angajarea agenților de pază privată s-a rdicat la un cost estimat de până la 4 milioane de lire sterline pe an, cheltuială care nu fusese inclusă iniţial în bugetul cuplului.

Drept urmare, ei au cerut ajutorul Prințului Charles pentru a putea suporta costul securității şi pentru a avea şansa de a lichida datoria pentru renovarea Frogmore.

Astfel, cuplul a ajuns să fie finanțat puternic de viitorul Rege al Marii Britanii pentru primul an din noua lor viață, iar asta va continua cel puţin până când vor începe să aibă propriile venituri.

Recent a fost raportat că Prinţul Harry şi Meghan Markle au început să plătească banii cheltuiți pe Frogmore.

Poate datoriile ar fi fost mai uşor de plătit dacă Meghan nu dorea mai mult decât le permitea punga la vremea mult discutatei renovări. „Unul dintre cele mai mari costuri la Frogmore a fost că au adus cu avionul un designer din SUA pentru a proiecta grădina.

Meghan dorea și un teren de tenis. Există deja terenuri de tenis în apropiere în Home Park. Dar asta ar fi însemnat să iasă din grădină și să fie văzuți, ceea ce nu i-a plăcut ei.”

Frogmore Cottage este o casă din secolul al XVII-lea, aflată în proprietatea Crown Estate, în cadrul parcului Windsor, Berkshire, la jumătate de kilometru sud de Castelul Windsor.