Laurențiu Reghecampf (39 de ani) s-a săturat să stea departe de fotbal și a acceptat să preia conducerea echipei bulgare Litex Loveci. Tehnicianul s-a înțeles cu oficialii clubului și va lucra în acest sezon întrun campionat cu care a mai făcut cunoștință și ca jucător.

A evoluat la fotbalist la Loveci

În ediția 1998-1999, atunci când se afla sub contract cu Steaua, „Reghe” a fost împrumutat la Litex. A jucat 14 partide pentru bulgari și a marcat de patru ori. De data aceasta, el va reveni ca antrenor, va fi plătit cu 400.000 de euro pe an și are ca obiectiv să câștige modestul campionat al Bulgariei.

Ludogoreț taie și spânzură în Bulgaria

Competiția internă din țara vecină numără 10 echipe, iar ȚSKA Sofia, clubul cel mai cunoscut, a ajuns în liga a III-a, din cauza gravelor probleme financiare. În ultimii patru ani, Ludogoreț a pus monpol pe campionat și s-a impus în 2012, 2013, 2014 și 2015.

Litex este un club înființat în 1921, ce evoluează pe o arenă cu o capacitate de 8.100 de locuri, și a câștigat titlul intern în 1998, 1999, 2000 și 2011.

În acest moment, după disputarea a trei runde, gurparea din Loveci se află pe primul loc al clasamentului, cu 7 puncte. Ieri, conducătorii i-au reziliat contractul tehnicianului Ljupko Petrovici. Sârbul are probleme în familie și fost nevoit să părăsească Bulgaria, lăsând liberă banca tehnică a lui Litex.

Laurențiu Reghecampf a mai antrenat la FC Snagov, Gloria Bistrița, Universitatea Craiova, Concordia Chiajna, Steaua și Al Hilal.


Laurențiu Reghecampf a câștigat două campionate cu Steaua (2013 și 2014) și Supercupa României (2013)


Cu echipa „roș-albastră” a câștigat două campionate, a participat în grupele Ligii Campionilor și a atins faza „optimilor” în Liga Europa. În urmă cu două săptămâni, tehnicianul și-a deschis o școală de fotbal la Las Vegas și și-a falsificat CV-ul, menționând că a jucat cu Steaua în „sferturile” Ligii Campionilor.