„Regele criptomonedelor”, dat în judecată pentru fraudă de un miliard

„Regele criptomonedelor”, dat în judecată pentru fraudă de un miliard Sursa: Pixabay

Reprezentanții platformei de criptomonede FTX Trading au intentat un proces în justiție împotriva fondatorului Sam Bankman-Fried și altor foști directori, în încercarea de a recupera o sumă de peste un miliard de dolari.

Se consideră că miliardul ar fi fost deturnat înainte ca FTX să intre în faliment. Plângerea a fost înregistrată în această săptămână la instanța de faliment din Delaware și vizează mai mulți inculpați, printre care se numără Caroline Ellison, care a fost în fruntea fondului speculativ Alameda Research al lui Bankman-Fried, fostul șef de tehnologie al FTX, Zixiao „Gary” Wang și fostul director de inginerie al FTX, Nishad Singh.

Inculpații ar fi deturnat în mod continuu fonduri

Potrivit declarației FTX, inculpații au deturnat în mod continuu fonduri pentru finanțarea condominiilor de lux, contribuții politice, investiții speculative și alte „proiecte de companie”. În același timp, ei sunt acuzați de a fi comis „una dintre cele mai mari fraude financiare din istorie”.

Se presupune că transferurile frauduloase au avut loc într-o perioadă cuprinsă între februarie 2020 și noiembrie 2022, în momentul în care FTX a cerut protecție în instanța de faliment sub Capitolul 11. Aceste transferuri pot fi anulate sau „evitate” în conformitate cu codul de faliment al SUA sau legea statului Delaware, au adăugat reprezentanții FTX.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un reprezentant al lui Bankman-Fried a declarat că nu va face comentarii în acest moment. Avocații celorlalți inculpați nu au răspuns încă solicitărilor de comentarii.

În prezent, FTX este condusă de John Ray, care are experiență în administrarea situațiilor de faliment, având implicare în gestionarea cazului Enron după falimentul companiei de energie în 2001.

Sam Bankman-Fried, „regele criptomonedelor”, a rămas fără avere. Procurorii i-au confiscat milioane de dolari în numerar şi active

Sursa: Facebook

Bankman-Fried, cel care a dus la prăbușirea FTX

Procurorii americani l-au acuzat pe Bankman-Fried că a fost implicat într-o fraudă care a dus la colapsul FTX și a inclus deturnarea a miliarde de dolari din fondurile clienților.

În fața acuzațiilor, Bankman-Fried a pledat nevinovat. El este acuzat că ar fi sustras miliarde de dolari din fondurile clienților FTX pentru a acoperi pierderile fondului său speculativ Alameda Research. Pe data de 23 februarie, au fost aduse împotriva sa 12 acuzații penale.