Cine este salvatorul sufletelor romantice | VIDEO

Cine este salvatorul sufletelor romantice | VIDEO

Unii îi spun ”Regele romantismului”, alții îi spun ”Regele Cole”, unii spun că romantismul a murit, alții că dimpotrivă, trăiește și n-are moarte...

Este ”Unforgettable”, “ Too Young”, ”Answer Me, My Love", "Darling Je Vous Aime Beaucoup", "A Blossom Fell, "If I May", ”Smile”...Oameni din întreaga lume nu l-au uitat, iar presa occidentală continuă să îi dedice pagini întregi de cîte ori are ocazia, proclamîndu-l ”salvatorul sufletelor romantice în vremuri tulburi”...Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, Nat King Cole!

Apreciat la nivel mondial

Nathaniel Adams Coles, născut pe data de 17 martie 1919 în Montgomery, posesor al unei voci inegalabile, unul dintre cei mai de succes cântăreți de pop cu toate că a fost contemporan cu artiști precum Frank Sinatra, Perry Como și Dean Martin. Și-a petrecut peste un deceniu din viață în postura de celebru pianist de jazz, capabil de a conduce propriul lui grup.

Ne puteți urmări și pe Google News

A compus peste 100 de piese și mai mult de 20 de albume care au ajuns fruntașe în clasamente pop într-o perioadă de timp relativ scurtă, realizări care l-au plasat pe Nat doar ”în spatele” lui Frank Sinatra (unul dintre cei mai de succes cântăreți pop ai acelei vremi). Legat de data lui de naștere, 17 martie 1919, nu se știe dacă aceasta este data lui de naștere adevărată, deoarece, fiind un copil de culoare, nu a avut un certificat dobândit la naștere, iar data a fost stabilită luându-se ca reper că atunci a fost serbată ziua Sfantului Patrick ( anul 1919 a fost stabilit ca fiind corect de către biograful Daniel Mark Epstein, care a studiat recensământul din 1920).

Nat a fost și a rămas un artist apreciat la nivel mondial de toate generațiile, multe dintre piesele interpretate de-a lungul vremii ocupând un loc fruntaș în topurile importante din întreaga lume. Un exemplu special îl reprezintă melodia ”Mona Lisa”, care, imediat după apariție, s-a clasat în fruntea topului Billboard, unde a rămas timp de două luni. Iar în topul inimilor celor care nu au uitat de Nat- ”salvatorul sufletelor romantice”, a rămas pentru totdeauna.  <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/JErVP6xLZwg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>