Editura Evenimentul si Capital

REGELE afacerilor IMOBILIARE din Argeș SPĂLA BANI pentru MAFIA ITALIANĂ | VIDEO

Nicola Inquieto
Autor: | | 1 Comentarii | 3032 Vizualizari

Mafia itlaiană a primit o lovitură puternică după o anchetă comună a DIICOT și a autorităților italiene. Nicola Inquieto, un celebru afacerist din Pitești care a înființat și a dezvoltat proiecte imobiliare și firme în domeniul comunicațiilor a fost reținut în baza unui mandate European de arestare emis de Direcția Generală Antimafia Napoli. El are legătură cu clanul Casalesi, parte a Camorra, organizația mafiotă care activează în Campania. Șeful clanului este cunoscutul mafiot Michele Zagaria, căutat de poliția italiană timp de 16 ani.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au anunțat că, în urma unor percheziții efectuate, joi dimineața, împreună cu polițiștii BCCOC, l-au identificat , în Pitești, pe un important membru al mafiei italiene, Nicola Inquieto. Italianul este cunoscut, în județul Argeș ca un prosper om de afaceri, dezvoltator imobiliar și proprietar al firmelor Vitality SPA, Italy Construcții, Daniela Construcții și a unei cafenele. Acțiunea autorităților române a surprins „lumea bună” a județului Argeș, deoarece Nicola Inquieto se află în România din 2004, anul în care a început să își deschidă societăți.

Procurorii DIICOT transmit, însă, că „faţă de suspect a fost emis mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Italia”. Mai exact, acţiunea s-a desfăşurat în baza ordinului european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Italia, în speță Parchetul Republicii din Napoli – Direcția Generală Antimafia. Drept urmare, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Piteşti, județul Argeş, „în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni economico finanaciare şi spalarea banilor, din care fac parte mai multe persoane fizice si juridice”.

De asemenea, au fost efectuate percheziții și în Italia, acolo unde fratele lui Nicola, Giuseppe Inquieto, în vârstă de 48 de ani a fost arestat, fiind bănuit de aceleași infracțiuni.

Anchetatorii români susțin că, începând cu anul 2002, pe teritoriul Italiei și al României a acţionat un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracțiuni economico finanaciare şi spălarea banilor.

Aşa cum rezultă din mijloacele de probă, gruparea era coordonată de către Nicola Inquieto, care controla direct sau prin persoane interpuse mai multe societăţi, care erau parte integrantă din grupul infracţional organizat, cu roluri bine definite. Activitatea infracţională a lui Nicola Inquieto, unul dintre membri clanului de tip mafiot Zagaria, a început pe teritoriul statului italian în urmă cu mai multi ani, respectiv din anul 2002, prin înfiinţarea unor societati comerciale cu obiecte de activitate diverse (în principal în domeniul tehnologiei comunicaţiilor), transmite DIICOT.

Ulterior, începând din anul 2004, direct şi prin intermediul membrilor săi de familie, Nicola Inquieto „şi-a transferat în mod disimulat veniturile obţinute din activităţile infracţionale în România, ocazie cu care a înfiinţat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale pe raza municipiului Piteşti, având ca obiect principal de activitate construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI