Trump a avertizat că: „Vor fi loviţi într-o manieră foarte rapidă şi dură. Statele Unite nu mai vor ameninţări!”, după ce liderul suprem al Iranului, Ayatolahul Ali Khamenei, ameninţase SUA cu „represalii aspre” pentru uciderea lui Soleimani în urma a ceea ce SUA au denumit „o acţiune defensivă”.

La Washington a sosit sprijinul Marii Britanii

Potrivit BBC, primul ministru britanic Boris Johnson a afirmat că „nu vom deplânge moartea lui Qasem Soleimani”, descriindu-l ca pe „o ameninţare a intereselor noastre”. Înaintea lui Johnson fusese luarea de poziţie a ministrului de Interne de la Londra, Dominic Raab care a spus că uciderea lui Soleimani „o priveşte ca şi Statele Unite. Era o ameninţare pentru regiune. Înţelegem poziţia în care s-au aflat Statele Unite. Au dreptul să se apere”.

Ministrul spune că a vorbit cu colegii săi din Franţa şi Germania

„Obiectivul nostru – a mai spus Raab – este  stabilizarea. Despre aceasta am vorbit cu cu prietenii noştri europeni şi americani”. Nimeni nu vrea un război în Orientul Mijlociu, a subliniat Raab. „Nimeni n-ar avea beneficii, cu excepţia teroriştilor, ISIS în mod special. Pentru aceasta colaborăm şi lucrăm cu toţi partenerii, americani, europeni şi din regiune, pentru a face cunoscut acest mesaj”.

Te-ar putea interesa și: