Evenimentul Zilei > Politica > Refuză reconstrucția sânului de frica reapariției cancerului. Programul național de endoprotezare întâmpină dificultăți
Refuză reconstrucția sânului de frica reapariției cancerului. Programul național de endoprotezare întâmpină dificultăți

Refuză reconstrucția sânului de frica reapariției cancerului. Programul național de endoprotezare întâmpină dificultăți

Programul național a fost lansat în mai însă nu se bucură de un interes foarte mare din partea pacientelor. La Iași, medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon nu le pot determina pe pacientele operate de cancer la sân să facă protezare.

Și la Institutul Regional de Onco­logie (IRO) este aceeaşi problemă, potrivit Ziarului de Iași.

La Spitalul „Sfântul Spiridon“, pe lista întocmită în vederea realizării implantului au fost trecute abia zece paciente, însă la IRO, încă de la primirea fondurilor şi-au exprimat intenţia de refacere a sânului 25 de femei, dar odată cu apropierea termenului pentru ultima discuţie cu me­dicii, acestea au renunţat.

Potrivit conducerii, motivul cel mai invocat este frica de apariţie a unui nou cancer, cu toate că oncologii şi plasticienii le explică pacientelor că riscul de apariţie a unor alte tumori este acelaşi cu sau fără realizarea implantului.

Chirur­gii plasticieni din IRO au rea­lizat în ultimele două săptămâni cinci reconstrucţii mamare gratuite prin programul naţional de endoprotezare după afecţiuni oncologice. Femeile au vârstele cuprinse între 35 şi 60 de ani, sunt din judeţ, şi au acceptat să-şi refacă sânul pierdut din cauza cancerului după mai multe dis­cuţii cu medicii oncologi, plasticieni şi psihologi.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: