În timp ce se îndrepta spre casă, după ce terminase orele de curs, minora de 12 ani a fost la un pas de a cădea victimă unei agresiuni sexuale. Bărbatul de origine pakistaneză a abordat-o în limba engleză pe copilă și i-a oferit o bancnotă de 10 lei pentru  „kiss” (n.r. – sărut, în limba engleză), însă copila i-a respins avansurile și s-a grăbit spre casă, scrie activenews.ro. 

Chiar dacă a reușit să intre într-o scară de bloc, aceasta a fost urmată de individ, care a insistat și a încercat să o îmbrățișeze și să o sărute. Fetița a început să strige, ceea ce l-a speriat pe bărbat, care a părăsit în fugă scara. Ajunsă acasă, fetița i-a povestit totul mamei sale, care a alertat de urgență autoritățile.

Un echipaj de polițiști de la Judiciar s-a deplasat la fața locului și, după o serie de verificări, s-a tras concluzia că autorul agresiunii era, cel mai probabil, unul dintre internii de la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din municipiu. După verificări amănunțite, agresorul a fost identificat: un cetățean pakistanez în vârstă de 20 de ani.

Bărbatul a fost reținut vineri noapte pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, sub acuzația de tentativă de agresiune sexuală, iar magistrații rădăuțeni au decis sâmbătă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și o serie de restricții, mai scrie sursa citată.