Evenimentul Zilei > EVZ Special > Red Scare. Teama de comuniști încă bântuie la granițele Statelor Unite
Red Scare. Teama de comuniști încă bântuie la granițele Statelor Unite

Red Scare. Teama de comuniști încă bântuie la granițele Statelor Unite

O notă a serviciilor federale pentru imigrare lansată la începutul acestei luni a stabilit o procedură destinată identificării candidaților membri ai unui partid comunist sau „totalitar”.

„Ești membru al Partidului Comunist?” În documentarul Alexandrei Pelosi, Citizen U.S.A., a 50 State Road Trip, dedicat candidaților la naturalizare, această întrebare apare în mod repetat.

Dacă se bazează în principal pe sinceritatea persoanei în cauză, este un pas necesar pentru orice persoană care solicită imigrare sau naturalizare pe teritoriul Statelor Unite.

Astfel, pe 2 octombrie, US Citizenship and Immigration Services a emis o notă către serviciile sale, informându-i despre stabilirea unei proceduri pentru a trata problemele de neeligibilitate bazate pe apartenența sau afiliarea la o organizație comunistă sau considerată totalitară.

Dacă, din punct de vedere politic, această directivă pune accentul pe cererile de imigrație din partea persoanelor care provin din Asia (și mai ales din China), ea nu solicită agenților US CIS decât să aplice cu strictețe dispozițiile legislative datând din anii 1950, scrie Slate.

Statele Unite au lacăte vechi pentru organizațiile comuniste, încă din 1952, din punct de vedere legislativ.

Red Scare (frica roșie) , al cărei început poate fi situat în anii post-evenimentele sângeroase din Haymarket Square, a dat naștere unor răspunsuri legislative, dintre care unele sunt încă în vigoare astăzi.

În urma Revoluției din Rusia, Immigration Act (legea privind imigrația) din 1918 a întărit Immigration Act din  1903, vizând în primul rând anarhiștii și sindicaliștii (în special sindicatul Industrial Workers of the World, născut în 1905).

Filosofii anarhiști Emma Goldman și Alexander Berkman vor fi astfel expulzați în conformitate cu prevederile legii din 1918.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: