Evenimentul Zilei > Social > Rectificarea bugetară cu 40% în plus la pensii, atacată la CCR
Rectificarea bugetară cu 40% în plus la pensii, atacată la CCR

Rectificarea bugetară cu 40% în plus la pensii, atacată la CCR

După ce PSD a eliminat din lege majorarea de 14% făcută de Guvern, Palatul Victoria mai are la dispoziție doar câteva zile pentru a contesta la Curtea Constituțională (CCR) rectificarea bugetară care cuprinde și majorarea pensiilor cu 40%. 

Rectificarea bugetară în care este inclusă și creșterea pensiilor cu 40% ar urma să fie atacată, marți, la CCR , scrie Realitatea TV.

Parlamentul a votat majorarea pensiilor cu 40%, amendament susținut de PSD la legea rectificării bugetare. De asemenea, potrivit modificărilor făcute în comisiile de specialitate și adoptate de plen, ar trebui majorate și salariile profesorilor din acest an, iar autoritățile locale ar urma să primească mai mulți bani.

Primul ministru Ludovic Orban a declarat că Guvernul va folosi toate pârghiile pentru a împiedica intrarea în vigoare a legii care prevede majorarea pensiilor cu 40% şi a alocaţiilor, precizând că această măsură nu face altceva decât „să îndrepte România spre incapacitate de plată”.

„De fapt, PSD ce îşi doreşte? Să nu mai poată fi plătite pensiile, să nu mai existe bani ca să poată fi plătite salarii, să nu mai fie bani de investiţii, să nu mai avem bani pentru alocarea către autorităţile locale, să nu mai avem bani pentru chetuielile sociale. Asta vrea PSD şi ăsta este rezultatul în care noi acceptăm decizia unei majorităţi toxice care distruge România încetul cu încetul în fiecare săptămână prin toate aberaţiile de legi pe care le adoptă în Parlament. Nu acceptăm această creştere.

Guvernul pe care îl conducem va ataca la Curtea Constituţională această lege, de asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament pentru că nu putem accepta ca destinul Românei să fie pus între paranteze de nişte iresponsabili care îşi bat joc de România. Toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem la dispoziţie le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii economice şi care să permită României să îşi continue cursul firesc, cursul normal”, a declarat Orban, imediat după ce amendamentele au fost aprobate de PSD.

Punctul de pensie a crescut cu 14% din luna septembrie, potrivit proiectului de rectificare bugetară în vigoare. Cu această majorare de 14% punctul de pensie a ajuns de la 1.265 lei la 1.442 lei, însemnând o creștere cu 177 lei.