Evenimentul Zilei > Actualitate > RECORD DE RESTRICŢII de circulaţie în Bucuresti. Vezi CARE SUNT evenimentele care au loc în Capitală
RECORD DE RESTRICŢII de circulaţie în Bucuresti. Vezi CARE SUNT evenimentele care au loc în Capitală

RECORD DE RESTRICŢII de circulaţie în Bucuresti. Vezi CARE SUNT evenimentele care au loc în Capitală

Sâmbătă, 13 septembrie şi duminică, 14 septembrie, vor avea cele mai multe evenimente din acest an care impun restricţii de circulaţie în Capitală. Toate măsurile de închidere şi deviere a traficului au fost luate de Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, în conformitate cu Conform avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Majoritatea evenimentelor anunţate au loc pe artere principale, situate în centrul Capitalei, precum şoseaua Kiseleff, Calea Victoriei sau Calea 13 Septembrie.

Evenimente care au loc sâmbătă, 13 septembrie

Color Run, cea mai tare petrecere post-5k din lume

Între orele 10.00-15.30, va avea loc evenimentul sportiv Color Run, pe Şoseaua Kiseleff. Din acest motiv, poliţiştii rutieri îi îndeamnă pe şoferi să evite deplasarea prin această zonă şi să folosească rutele ocolitoare.

Evenimentul are loc după următorul program:

          – între orele 10.00 – 12.00 alergare pe Şos. Kiseleff între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei;

          – între orele 12.00 – 15.30 eveniment cultural sportiv în alveolele de pe Şoseaua Kiseleff;

The Color Run – cunoscută și drept ”Happiest 5k on the Planet” – este o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria și originalitatea, transmit organizatorii.

Axată mai puțin pe timpii de alergare și mai mult pe distracția nebună, The Color Run este o cursă necronometrată de 5 kilometri, în cadrul căreia mii de participanți sunt vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs.

Distracţia continuă şi după încheierea cursei, cu un uriaş festival unde se foloseşte pudră colorată din belşug, pentru o explozie de fericire şi experienţe memorabile, fără a mai pune la socoteală milioanele de combinaţii de culori intense. Este considerate cea mai tare petrecere post-5k din lume!

Manifestări dedicate Zilei Pompierilor din România

Pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentelor prilejuite de „Ziua Pompierilor din România”, în data de 13.09.2014, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri specifice din competenţă în sensul fluidizării şi restricţionării traficului rutier.

Astfel:

–  în intervalul orar 09:30 – 12:00, se va desfăşura ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la „Monumentul Pompierilor Militari”, cu restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Izvor între bd. B.P. Haşdeu şi Calea 13 Septembrie, pe Calea 13 Septembrie, între P-ţa Arsenalului şi Şos Panduri, precum şi a străzilor care acced în acestea.

Rute ocolitoare:

– Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei – Piaţa Operei – str. Elefterie – str. D. Bagdasar – şos. Panduri – Calea 13 Septembrie;

– Bd. Unirii – bd. Libertăţii – bd. George Coşbuc – bd. Tudor Vladimirescu – şos. Panduri sau Calea 13 Septembrie.    

 BikeFest şi Tur ciclist pentru copii din Valea Strezii

Asociaţia Green Revoluţion va organiza un tur ciclist, între orele 17.00-18.00, pe următorul traseu:

Parc Izvor – Pod Haşdeu – Splaiul Independenţei – Pod Grozăveşti – Retur;

Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie.

Pe 13 și 14 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală, toți bicicliștii urbani petrec și se întrec la cele mai tari competiții de la BikeFest! Fie că ai un fixie, un mountain bike, o cursieră, o bicicletă vintage sau o bicicletă Ia’Velo, organizatorii te asteaptăla BikeFest, un eveniment dedicat oamenilor frumoși care susțin bicicleta și tot ceea ce înseamnă ea! 
În cadrul acestui eveniment, sâmbătă, 13 septembrie, începând cu ora 17:00, Asociația Green Revolution organizează un tur ciclist caritabil. Mesjul organizatorilor: “Dacă ai bicicletă, dar și un suflet mare, te așteptăm să pedalezi în numele unei cauze bune. La fiecare 20 de bicicliști prezenți în tur, Asociația Green Revolution va dona o bicicletă unui copil nevoiaș din localitatea Valea Screzii, Prahova.”.

Procesiune religioasă de Ziua Sfintei Cruci

Conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în ziua de 13.09.2014 , Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza o procesiune religioasă pe următorul traseu:

          – între orele 19.00 – 19.30 procesiune religioasă de la Biserica Sf. Vasile cel Mare până în Parcul Nicolae Iorga, cu deplasare pe Calea Victoriei;

          – între orele 21.15 – 21.30 procesiune religioasă de la Parcul Nicolae Iorga, până la Biserica Sf. Vasile cel Mare, cu deplasare pe Calea Victoriei;

Este vorba despre procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către cer“ în Capitală, după cum relatează publicaţia “Lumina”. În cadrul acestui evenimet, Moaştele Sfântului Irodion de la Mănăstirea Lainici, din judeţul Gorj, vor fi aduse în pelerinaj în Capitală, cu prilejul sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci, al doilea hram al Bisericii „Sfântul Vasile“ – Victoria. Sfintele moaşte vor fi purtate în procesiune pe Calea Victoriei, împreună cu racla ce conţine un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci şi părticele din moaştele a şapte sfinţi, din patrimoniul sacru al parohiei bucureştene. Programul liturgic de hram la Biserica „Sfântul Vasile“ – Victoria începe sâmbătă, de la ora 16:00, cu primirea moaştelor Sfântului Irodion, aduse de o delegaţie din Mitropolia Olteniei, urmată de slujba Vecerniei Mari, a Litiei şi Acatistul Sfintei Cruci. După slujbă, de la ora 19:00, racla cu moaştele Sfântului Irodion şi racla cu Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci şi moaştele a şapte sfinţi vor fi purtate în procesiune pe Calea Victoriei, până în parcul Nicolae Iorga (ce se află vizavi de Academia Română). După ocolirea parcului, procesiunea se va opri pentru un moment de rugăciune la troiţa-monument din centrul parcului, ridicată în semn de cinstire a Sfintei Cruci, în memoria ostaşilor care au luptat pentru reîntregirea neamului şi în memoria marelui istoric şi om de cultură Nicolae Iorga. La finalul procesiunii, pr. lect. dr. Gheorghe Holbea, prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti, va rosti un cuvânt de învăţătură. În continuare, Corul „Cuviosul Paisie de la Neamţ“, dirijat de psaltul Bogdan Marin, va susţine un concert de muzică bizantină, pe scena amenajată în parc cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 Capitală. A doua zi, la sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată în biserica Parohiei „Sfântul Vasile“ – Victoria de către Preasfinţitul Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

Lansare T-Mobile

În intervalul orar 19:00 – 23:00, se va desfăşura un eveniment de lansare T-MOBILE.

Traficul  rutier va fi restricţionat după cum urmează :

– în perioada 12.09.2014 începând cu orele 06.00 până în data de 14.09 orele 20.00 pe str. Franklin, perimetrul cuprins între Calea Victoriei şi str. N. Golescu, permiţându-se accesul în parcarea Hilton;

– în data de 13.09.2014, între orele 16.00-23.00, pe str. C.A. Rosetti, între Calea Victoriei şi str. N. Golescu, precum şi pe Calea Victoriei, între str. Ştirbei Vodă şi str. Dem. I. Dobrescu;

Evenimente care au loc duminică, 14 septembrie

Nebunia pe roţi Red Bull

Sâmbătă, 14 septembrie 2014 , pe Calea 13 Septembrie şi bd. Libertăţii,  va avea loc un eveniment constând în demonstraţii de construcţii artizanale pe roţi nepropulsate – Red Bull.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat astfel :

          – între orele 00.00 – 22.00 pe Calea 13 Septembrie pe ambele sensuri de circulaţie între Piaţa Arsenalului şi bd. Libertăţii, precum şi pe str. Uranus, între str. Sirenelor şi Calea 13 Septembrie;

          – între orele 07.00 – 19.00 pe bd. Libertăţii pe ambele sensuri de circulaţie, între Rond Coşbuc şi bd. Naţiunile  Unite;

Calea 13 Septembrie din Bucuresti va deveni circuit de curse pentru cei mai tari bolizi nemotorizaţi din Romania. Echipe din 19 oraşe se vor alinia la start ca să demonstreze nu numai că românii sunt creativi, dar şi că au simţul umorului, transmit organizatorii Red Bull.

Pe traseu, o vor lua la vale Casa Poporului sau “Casa tuturor pe roţi”, aşa cum au numit-o Liviu, Alexandru şi Cosmin, Porcul “Ghiţă”, chiar dacă mai este până la Crăciun, “Coteţ-OO-Mobilul”, o adevarată fermă pe roţi, “Miliţia”, maşina condusă de Gogu, Patraulea, Trandafir şi tovarăşul Căpitan, “Una cu de toate”, aşa cum le place românilor şaorma, “Melcul Turbo”, “Ţepeş Mobilul” sau “Wife Mobilul”, iar lista poate continua. 

Sfaturi pentru şoferi şi pietoni

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

* să evite să circule în zonele unde se desfăşoară evenimentele şi să folosească rutele ocolitoare;

* să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze mai mult pentru mijloacele de transport în comun;

* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.