Evenimentul Zilei > Vremea > Record de frig în România! –23 de Celsius în noaptea de sâmbătă spre duminică
Record de frig în România! –23 de Celsius în noaptea de sâmbătă spre duminică

Record de frig în România! –23 de Celsius în noaptea de sâmbătă spre duminică

Cea mai geroasă noapte a acestei ierni s-a înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Temometrele au indicat - 23 de grade Celsius. Vremea va continua să fie foarte rece și în următorul interval.

Record de frig în România! Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost cea mai friguroasă din această iarnă, cea mai ridicată temperatură înregistrată fiind de aproximativ -5 grade Celsius. În depresiunile intramontane, termomemtrele au atins valori minime de -20 de grade Celsius.

Cea mai redusă temperatură s-a înregistrat la Vârful Omu, unde acele termometrelor au indicat – 24 de grade Celsius. În zona Miercurea Ciuc, recunoscută ca pol al frigului, termometrele au coborât până la -23 de grade Celsius, potrivit hartei temperaturilor, realizată de Administrația Națională de Meteorologie. Minus 23 de grade Celsius au fost noaptea trecută și la Muntele Mic, în zona lacului Cuntu Țarcu, relatează Realitatea.net.

Record de frig absolut în România: -27 de grade Celsius pe Vârful Omu

Temperatura resimțită în mod real a fost însă și mai scăzută, în special din cauza vântului care bate la înălțimi. Astfel, pe Vârful Omu temperatura înregistrată a fost de – 27 de grade Celsius. Cel mai cald a fost la Timișoara, unde termometrele au arătat „doar” minus 6 grade. În București, temperatura nocturnă a fost de minus 7 grade.

„Până pe 20 ianuarie, vremea va fi extrem de rece mai ales noaptea, și dimineata va fi ger. În nord-est și nord vest și centru, apoi în celelalte regiuni, vor fi minime sub -10 si se vor încadra între -18 și -8 grade, cele mai scăzute valori în depresiuni montane, estul Transilvaniei, cu -20. Temperaturile maxime vor fi negative, între -10 și 0 grade, și ghețuș local”, a declarat, la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Oana Catrina.

Vremea rece va continua în toată țara

Potrivit meteorologilor, duminică urmează o nouă zi foarte rece, cu ger dimineața, mai ales în nord și centru. Ninsori trecătoare vor fi semnalate în vest și la munte. Maximele pornesc de la – 9 grade în depresiuni și se opresc pe la zero grade în sud-vestul țării.

Luni o să fie din nou foarte frig, cu o dimineață geroasă în cea mai mare parte a țării. În Transilvania, Moldova și la munte va ninge slab. Marți va aduce, de asemenea, o vreme foarte rece și o dimineață geroasă aproape în toată țara.