Evenimentul Zilei > EVZ Special > Reconstituirea video a accidentului. Singurul supraviețuitor din telecabina prăbușită. Copilul de 2 ani a fost salvat de tată, care l-a îmbrățișat în timpul căderii
VIDEO

Reconstituirea video a accidentului. Singurul supraviețuitor din telecabina prăbușită. Copilul de 2 ani a fost salvat de tată, care l-a îmbrățișat în timpul căderii

14 persoane, printre care și copii și-au pierdut viața după ce o telecabină din Alpii italieni, cu traseul Stresa-Mottarone, s-a pregușit, duminică la prânz.

Micuțul Eitan, în vârstă de doi ani, e singurul supraviețuitor al teribilului accident din Stresa. După o operație care a durat peste cinci ore, medicii au dat verdictul: copilul va supraviețui.

Părinții lui, fratele și străbunicii materni, cu toții din Israel, au pierit. Salvatorii au declarat pentru La Repubblica, după ce au studiat imaginile și le-au corelat cu rănile copilului, că viața lui Eitan a fost salvată de tatăl lui care, cel mai probabil în fracțiunea de secundă în care a realizat ce se întâmplă, l-a îmbrățișat pe micuț, făcând pentru el un scut din propriul trup, care a atentuat impactul.

Acum, alături de copilul de numai doi ani, sunt rudele venite din Israel, mătușile și unchii care îl vegează permanent la spital.

Există imagini cu momentul prăbușirii, suprinse de camerele de supraveghere

Ancheta cu privire la cauzele prăbușirii continuă. Au apărut informații că respectivul cablu a fost efectiv retezat, dar și că frâna de urgență nu a funcționat. De asemenea, anchetatorii au aflat că sâmbătă, cu o zi înainte de dezastru, instalația s-a oprit pentru o jumătate de oră, din cauza unei avarii. Totuși, potrivit foilor tehnice, mecanismul a fost verificat la începutul lunii mai.

Anchetatorii speră să afle mai mult și după vizionarea imaginilor. Există o filmare a accidentului, suprinsă pe o cameră de supraveghere. Aceasta se află acum în posesia poliției.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.