Evenimentul Zilei > Social > Recompensă uriașă pentru Greta Thunberg. Suma primită de tânăra activistă
Recompensă uriașă pentru Greta Thunberg. Suma primită de tânăra activistă

Recompensă uriașă pentru Greta Thunberg. Suma primită de tânăra activistă

Activista suedeză de mediu Greta Thunberg a fost premiată, luni, datorită acţiunilor de combatere a schimbărilor climatice.

Celebra activistă de mediu a primit Premierul Gulbenkian pentru Umanitate, o nouă distincţie portugheză dotată cu suma de un milion de euro, prin care sunt răsplătite persoanele sau organizaţiile care s-au remarcat prin acţiunile de combatere a schimbărilor climatice.

Numele lui Greta Thunberg a fost anunţat la sediul Fundaţiei Gulbenkian de la Lisabona de către preşedinta instituţiei, Isabel Mota, care menţionează într-un comunicat că această distincţie evidenţiază angajamentul acestei fundaţii faţă de „urgenţa acţiunii climatice”.

Activista suedeză, în vârstă de 17 ani, s-a impus printre cei 136 de candidaţi din 46 de ţări şi a fost aleasă printr-un larg consens, după cum spune preşedinte juriului, fostul preşedinte portughez Jorge Sampaio.

„Modul în care Greta Thunberg a reuşit să mobilizeze generaţiile cele mai tinere pentru cauza climatică şi lupta ei tenace pentru a schimba un status quo care se obstinează să persiste fac din ea una dintre figurile cele mai memorabile din prezent”, explică Sampaio.

Greta a transmis la rândul ei că milionul de euro care însoţeşte acest premiu „va fi folosit de Fundaţia Thunberg pentru proiecte de combatere a crizei climatice şi ecologice”.
Primii 100.000 de euro vor fi donaţi pentru SOS Amazonia Campaign, iniţiativă ce aparţine mişcării Fridays for Future din Brazilia, care combate coronavirusul în Amazonia, o sumă identică urmând să fie alocată iniţiativei Stop Ecocide Foundation, care urmăreşte să transforme „ecocidul” (genocidul ecologic) într-o crimă recunoscută internaţional, potrivit Agerpres.

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg (născută pe 3 ianuarie 2003 Stockholm, Suedia) este o activistă de mediu suedeză care încearcă să oprească încălzirea globală și schimbările climatice. În august 2018, a devenit o figură proeminentă pentru începerea primei greve școlare pentru climă, în față clădirii parlamentului suedez. În noiembrie 2018, ea a vorbit la TEDxStockholm. În decembrie același an s-a adresat Conferinței Națiunilor Unite pentru Schimbările Climatice, iar în ianuarie 2019 a fost invitată să vorbească la Forumul Economic Mondial de la Davos, conform Wikipedia.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: