Digi24 a obţinut rechizitoriul finalizat în dosarul Colectiv. În cele 171 de pagini este descris pas cu pas ce s-a întâmplat în incendiul din noaptea din 30 octombrie, în urma căruia 64 de persoane au murit. Se pot vedea pentru prima dată şi înregistrările video, dar şi capturi foto, care sunt însă neclare din cauza flăcărilor şi a căldurii care a afectat camerele de luat vederi.

Potivit rechizitoriului, s-au atins și temperaturi de 900 de grade celsius. În mai puţin de un minut flăcările au învăluit aproape jumătate din club, arată expertiza, potrivit B1 TV. Una dintre uşile clubului s-a blocat, iar tinerii au încercat minute bune să o deschidă. În ciuda încercărilor celor aflaţi în club de a stinge flăcările cu bere, focul a ajuns la tavan în doar 33 se secunde.

Anchetatorii susţin că artificiile de la care a luat foc întreg clubul erau destinate uzului în spaţii deschise, nicidecum într-o clădire, în spaţii strâmte, iar extinctoarele erau expirate încă din anul 2014. Printre alte nereguli grave depistate de anchetatori se numără lipsa a minimum două căi de evacuare, lipsa mijloacelor de ventilare şi a spaţiilor suplimentare pentru public.