Evenimentul Zilei > Politica > Rebeli și susținători ai președintelui PSD s-au întâlnit în prima ședință după ce în CEx al PSD a fost dat vot de încredere lui Liviu Dragnea
Rebeli și susținători ai președintelui PSD s-au întâlnit în prima ședință după ce în CEx al PSD a fost dat vot de încredere lui Liviu Dragnea

Rebeli și susținători ai președintelui PSD s-au întâlnit în prima ședință după ce în CEx al PSD a fost dat vot de încredere lui Liviu Dragnea

Luni dimineață, contestatari și simpatizanți ai președintelui PSD, Liviu Dragnea s-au reunit într-o ședință restrânsă a Biroului Permanent Național al partidului, la sediu central al formațiunii politice.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu, vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu și președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, discută, la ora transmiterii acestei știri, în Parlament, într-un birou apropiat de sala de ședințe în care se va desfășura, de la 11.30, ședința BPN al PSD, potrivit stiripesurse.ro

Cei patru sunt fie semnatari, fie susținători publici ai scrisorii în care s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD.

La întâlnirea contestatarilor lui Dragnea participă și președintele organizației de tineret a PSD, Gabriel Petrea, care la CExN de vineri s-a abținut la votul de încredere acordat pentru președintele partidului.

În paralel, președintele PSD Liviu Dragnea discută în biroul său de președinte al Camerei Deputaților cu vicepreședintele PSD Marian Oprișan, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, și liderul PSD din Camera Deputaților, Vasile Suciu.

Biroul Permanent Național al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.30 la Parlament, în prima ședință după ce în CEx al PSD a fost dat vot de încredere lui Liviu Dragnea, potrivit unui anunț oficial al formațiunii.

La BPN al PSD va participa și premierul Viorica Dăncilă care este și președinte executiv al partidului, dar și contestatarii liderului social-democrat.

La ședința de luni a Biroului Permanent Național al PSD vor fi prezenți și social-democrații care au inițiat și semnat declarația prin care au solicitat demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului, cum ar fi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu, primarul sectorului 3 Robert Negoiță sau secretarul general al PSD, Marian Neacșu, au precizat sursele politice.

Aceleași surse au adăugat că subiectul dezbaterii în ședința BPN al PSD de luni va fi referendumul pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie.

În contextul referendumului, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, la finalul ședinței CEx de vineri seară, că discuțiile și acțiunile legate de o remaniere guvernamentală a miniștrilor din Cabinetului Dăncilă vor fi amânate după data de 7 octombrie.

"În ceea ce priveşte remanierea, i-am consultat pe colegii mei când cred că este bine să fie făcută şi aproape în unanimitate au zis după referendum. Oricum, doamna prim-ministru începuse o evaluare miniştrilor, care este în desfăşurare şi după referendum vom avea un Comitet Executiv Naţional, care va hotărî cine din partea Partidului Social sau pe locurile Partidului Social Democrat cine va mai rămâne în Guvern, cine nu", a declarat Dragnea, vineri seară, la încheierea şedinţei CExN.

Liderul PSD a adăugat că de acum încolo o calitate obligatorie a fiecărui ministru din Guvernul Dăncilă va fi "buna comunicare", lucru care va fi o condiție pentru rămânerea în Executiv.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: