Evenimentul ZileiInternationalNoua revoluție agrară a lui Putin. Realitate virtuală pentru vaci…

Noua revoluție agrară a lui Putin. Realitate virtuală pentru vaci…

Noua revoluție agrară a lui Putin. Realitate virtuală pentru vaci…
Iarba este mai verde în lumea virtuală, potrivit cercetătorilor din regiunea Moscova

Specialiștii agronomi din regiunea Moscova desfășoară un experiment echipând animalele cu ochelari pentru realitate virtuală, pentru a testa efectele acestei tehnologii asupra producției de lapte.

„Experții au remarcat o anixetate redusă și îmbunătățirea stării emoționale generale în rândul efectivului de vaci”, a declarat administrația agricolă regională.

A doua etapă a experimentului va fi evaluarea producției de lapte a vacilor echipate cu tehnologia realității virtuale, scrie Moscow Times.

Fermierii au lucrat cu dezvoltatori și medicii veterinari și s-au bazat pe pe un studiu privind viziunea vacilor pentru a „crea un software unic care simulează un câmp verde în plină vară”.

Administrația regiunii Moscova a publicat o fotografie care arată o vacă din rasa Holstein care purta o cască neagră pe vreme înnorată, privind probabil la ceea ce i se părea o pășune verde.

Agenția Interfax a informat că experimentul a fost realizat într-o fermă din Krasnogorsk, din nord-vestul Moscovei.

Administrația agriculturii din regiunea Moscova a invocat cercetările olandeze și scoțiene în acest domeniu, sugerând că un climat liniștitor și relaxant pentru vaci crește producția de lapte.

Administrația a adăugat că, în aceste țări, producătorii locali le pun vacilor să asculte muzică clasică, „al cărei efect calmant are un efect pozitiv asupra producției de lapte”.

Dezvoltatorii intenționează să extindă experiența realității virtuale, au precizat oficialii ruși, dacă observațiile continuă să înregistreze rezultate pozitive.


Accesează: