Premierii Canadei, Australiei și Indiei și-au exprimat primii șocul și solidaritatea cu familiile victimelor. Justin Trudeau, premierul canadian, s-a declarat șocat de veștile despre „oribilul atac din Manchester” de azi-noapte. „Vă rog să aveți victimele și familiile lor ân gândurile voastre”, a scris el pe Twitter, scrie BBC.

Presa rusă a anunțat că președintele Vladimir Putin a transmis mesajul său de condoleanțe premierului britanic Theresa May. „Condamnăm cu fermitate actul inuman, crima cinică, Sperăm ca cei care au pus la cale atacul nu vor scăpa fără a fi pedepsiți așa cum merită”, a declarat el, conform agenția RIA Novosti. Putin a adăugat că Rusia este gata să întărească colaborarea cu Marea Britanie pentru combaterea terorismului.

Primarul orașului Liverpool a mulțumit, tot pe Twitter, șoferului de taxi care a făcut tot posibilul pentru a-l duce, azi-noapte, prin traficul bulversat, până la Manchester Arena, unde se aflau cele două fiice ale sale.

Steagurile au fost coborâte în bernă la reședința premierului britanic din Downing Street.

Brendan Cox, soțul parlamentarei laburiste Jo Cox, ucisă în Birstall, West Yorkshire, în 16 iunie 2016, a scris pe Twitter că se gândește la fiecare familie a cărei viață a fost distrusă de un „atac laș plin de ură. Atât de multă durere și atât de inutil”, a adăugat el.