Evenimentul Zilei > International > REACȚIE dură de la MOSCOVA a unui parlamentar rus: Pentru ce război SE PREGĂTEȘTE ROMÂNIA?
REACȚIE dură de la MOSCOVA a unui parlamentar rus: Pentru ce război SE PREGĂTEȘTE ROMÂNIA?

REACȚIE dură de la MOSCOVA a unui parlamentar rus: Pentru ce război SE PREGĂTEȘTE ROMÂNIA?

Livarea către România a unui sistem de rachete a pus pe jar oficialii de la Moscova, un parlamentar rus a afirmat că România se pregătește de război și că ar fi cazul să își întărească și ei forțele militare.

După ce SUA a aprobat vânzarea către România a unor sisteme mobile de artilerie, un parlamentar al Federației Ruse a reacționat dur, relatează Antena3.

 

Parlamentarului i se pare foarte ciudată decizia Armatei Române de a se dota militar, întrebându-se pentru ce război se pregătește țara noastră și dacă nu e cazul să se pregătească și ei de conflict armat. 

 

Invitat să comenteze subiectul, analistul Radu Tudor a spus că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât nu este o poziție oficială a reprezentanților de la Kremlin și că întotdeauna se vor găsi în Rusia diverși parlamentari care să comenteze ostil deciziile României, în condițiile în care România nu și-a mai dotat Armata de foarte mulți ani. El a mai declarat că țara noastră are restanțe mari la capitolul dotări militare și că ”România se pregătește pentru pace, nu pentru război”.