Evenimentul Zilei > Politica > Reacția EXPLOZIVĂ a ambasadorului Marii Britanii în România: „Protestele demonstrează că în România…” DECLARAȚII INCREDIBILE
Reacția EXPLOZIVĂ a ambasadorului Marii Britanii în România: „Protestele demonstrează că în România…” DECLARAȚII INCREDIBILE

Reacția EXPLOZIVĂ a ambasadorului Marii Britanii în România: „Protestele demonstrează că în România…” DECLARAȚII INCREDIBILE

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat luni că protestele care au loc în România indică faptul că democraţia este vivace.

Paul Brummell a salutat proteste din România, susținând că acest lucru demonstrează că democrația funcționează în România și lupta anticorupție este în plină desfășurare.
  
„Faptul că sunt demonstraţii este un semn că democraţia este vivace în România şi cred că este important ca toate punctele de vedere să fie ascultate. Recent am participat la Bucureşti la un marş pentru comunitatea LGBT. A fost un eveniment liniştit. A mai fost altă demonstraţie în aceeaşI zi şi este un semn că este o societate în care se pot exprima diverse puncte de vedere. Este un semn bun”, a declarat Paul Brummell, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Culturii din Iaşi.

Ambasadorul a subliniat că este important ca lupta anticorupție să continue în România, amintind de angajamentele pe care România le-a luat în momentul aderării la Uniunea Europene. 

„Este important să amintesc că atunci când România a intrat în Uniunea Europeană, în 2007, a fost stabilit MCV-ul. România s-a angajat atunci să facă progrese în ceea ce priveşte lupta anti-corupţie. În fiecare an care a urmat, raportul MCV a înregistrat un progres, a înregistrat că organizaţii precum DNA, ANI, DIICOT au făcut paşi importanţi pentru lupta anticorupţie. S-au făcut schimbări la nivel de legislaţie. Este un moment important pentru România, s-au făcut foarte multe, dar paşi trebuie făcuţi şi în viitor şi sper să fie într-un sens pozitiv”, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Brummel a mai declarat că legăturile bilaterale dintre România şi Marea Britanie sunt în prezent mai bune decât în urmă cu patru ani, în condiţiile în care valoarea schimburilor comerciale a crescut, iar nivelul cooperării în domeniul militar şi cel al securităţii s-a întărit.

„Am înţeles că imediat are foarte multe sensuri aici în România. Poate să însemne că ceva va fi făcut imediat, poate însemna că nu va fi făcut niciodată sau poate însemna undeva între imediat şi niciodată”, a mai spus ambasadorul britanic.