Evenimentul Zilei > Politica > REACŢIA unui FOST MINISTRU, întrebat dacă Sebastian Ghiţă a INTERVENIT la el
REACŢIA unui FOST MINISTRU, întrebat dacă Sebastian Ghiţă a INTERVENIT la el

REACŢIA unui FOST MINISTRU, întrebat dacă Sebastian Ghiţă a INTERVENIT la el

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a susţinut luni că fostul deputat Sebastian Ghiţă nu a intervenit la el, pe vremea când era ministru.

"La mine nu. Am văzut şi eu ştirea. Cred că ar trebui să cereţi explicaţii, nu cred că este vorba de numele meu", a răspuns Bănicioiu, la Parlament, întrebat cu privire la documentele DNA Ploieşti, citat de Agerpres.

El a susţinut că îl cunoştea pe Sebastian Ghiţă în calitate de coleg.

"Am văzut că era vorba de dosarul electronic al pacientului. Parcă asta a apărut şi în comunicarea oficială şi în date. Din câte îmi aduc eu aminte, cred că în 2013 s-a format sau chiar înainte de 2013. Dar sigur nu în mandatul meu", a adăugat Bănicioiu.

Fostul ministru a susţinut că nu a discutat despre acest subiect cu Sebastian Ghiţă şi că acesta nu a venit niciodată în biroul său să îi ceară o intervenţie.

Sebastian Ghiţă ar fi pretins de la reprezentanţii Siveco România diverse sume de bani, promiţând, în schimb, că îşi va exercita influenţa asupra mai multor factori decizionali, printre care fostul premier Victor Ponta şi foştii miniştri Eugen Nicolăescu şi Nicolae Bănicioiu, în vederea atribuirii unor contracte din fonduri publice, se arată în documente aflate la cel mai nou dosar al DNA Ploieşti care îl vizează pe fostul deputat.