Evenimentul Zilei > International > REACȚIA NATO la decizia lui PUTIN de a modifica doctrina MILITARĂ a Rusiei
REACȚIA NATO la decizia lui PUTIN de a modifica doctrina MILITARĂ a Rusiei

REACȚIA NATO la decizia lui PUTIN de a modifica doctrina MILITARĂ a Rusiei

Alianța Nord Atlantică "nu reprezintă o amenințare pentru Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt al NATO după ce, ieri, presa internațională a publicat detalii despre noua doctrină militară rusă, care enumeră sistemele de apărare ale NATO și SUA printre principalele riscuri de securitate pentru țară, potrivit DPA.

"Orice măsură luată de NATO pentru a asigura securitatea membrilor săi este clar defensivă în natură, proporționalitate și în conformitate cu dreptul internațional. De fapt, acțiunile Rusiei, inclusiv în prezent în Ucraina, sunt cele care încalcă dreptul internațional și subminează securitatea europeană", a declarat Oana Lungescu, purtător de cuvânt al NATO

"NATO va continua să caute o relație constructivă cu Rusia", a spus Lungescu, adăugând că "acest lucru este posibil numai cu o Rusie ce respectă legislația și principiile dreptului internațional — inclusiv dreptul națiunilor de a-și alege viitorul în mod liber".

Doctrina menţionează că noile amenințări la adresa Rusiei sunt "consolidarea capacităţilor ofensive ale NATO direct la frontierele ruse şi măsurile luate în vederea amplasării unui sistem global de apărare antirachetă în Europa de Est".

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: