Evenimentul Zilei > International > Reacția președintelui Comisiei Europene după alegerile din Marea Britanie: Sper că nu vor fi întârzieri suplimentare
Reacția președintelui Comisiei Europene după alegerile din Marea Britanie: Sper că nu vor fi întârzieri suplimentare

Reacția președintelui Comisiei Europene după alegerile din Marea Britanie: Sper că nu vor fi întârzieri suplimentare

Preşedintele CE Jean-Claude Juncker speră că UE nu va fi confruntată cu o „întârziere suplimentară” în negocierile pentru Brexit din cauza rezultatelor alegerilor legislative din Marea Britanie, în care Partidul Conservator a pierdut majoritatea absolută în parlament.

„Sper că nu vom fi confruntaţi cu o întârziere suplimentară în încheierea acestor negocieri”, a declarat Juncker, citat deAFP, preluată de Agerpres, la conferinţa ministerială europeană privind securitatea şi apărarea UE de la Praga. „Sper cu tărie că Marea Britanie va rămâne deschisă negocierilor” şi că „rezultatul alegerilor nu va avea un impact major asupra acestor negocieri pe care le aşteptăm cu mare nerăbdare”, a subliniat președintele Comisiei Europene,

„În ce priveşte Comisia, noi putem începe negocierile mâine dimineaţă la ora 09:30”, a adăugat Jean-Claude Juncker. „Înainte de a se pune problema prelungirii negocierilor cu prietenii noştri britanici, ar trebui ca ele să înceapă. Aş vrea ca ele să înceapă”, a continuat şeful Comisiei Europene. 

UE spera ca discuţiile să înceapă, oficial, pe 19 iunie, dar eşecul conservatorilor Theresei May în scrutinul anticipat de joi, convocat tocmai pentru a obţine o majoritate mai puternică în vederea negocierilor pentru Brexit, aruncă atât Londra, cât şi Bruxellesul în incertitudine. 

Theresa May urmează să-i ceară vineri reginei Elisabeta a II-a permisiunea de a forma un nou guvern, în pofida regresului înregistrat de partidul său.