Evenimentul Zilei > International > REACȚIA Jobbik cu privire la amplasarea armamentului greu american în Europa
REACȚIA Jobbik cu privire la amplasarea armamentului greu american în Europa

REACȚIA Jobbik cu privire la amplasarea armamentului greu american în Europa

Partidul radical naţionalist maghiar a cerut Guvernului Ungariei să trebui să reziste presiunilor SUA cu privire la amplasarea de armament greu şi de trupe în ţările NATO din centrul şi estul Europei, relatează MTI.

Decizia în acest sens aşteptată la reuniunea ministerială a NATO de miercuri şi joi, de la Bruxelles, ar putea pune în pericol Ungaria, a declarat purtătorul de cuvânt al Jobbik, Adam Mirkoczki, potrivit Agerpres.

SUA au adoptat o serie de măsuri 'provocatoare şi destabilizatoare', alimentând tensiuni în diferite regiuni, a subliniat reprezentantul Jobbik.

'Nu este nicio exagerare să afirmăm că SUA au creat o situaţie care aminteşte de Războiul Rece', a adăugat Mirkoczki, referindu-se la tensiunile cu Rusia.

Rusia nu ameninţă nici Ungaria şi nici comunitatea maghiară din statul vecin Ucraina, a mai declarat purtătorul de cuvânt, criticând guvernul ucrainean pentru că 'trimite unguri din (regiunea ucraineană) Transcarpatia la abator'.

Potrivit agenţiei Reuters, secretarul american al apărării, Ashton Carter, a anunţat marţi, la Tallinn, că SUA vor amplasa preventiv tancuri, artilerie şi alte echipamente militare în Europa Centrală şi de Est, şi că statele baltice, România, Bulgaria şi Polonia au fost de acord să găzduiască respectivele echipamente pe teritoriile lor.