Evenimentul Zilei > International > REACȚIA DECISIVĂ a lui Vladimir Putin după expulzările făcute de SUA! Ce se va întâmpla cu relațiile ruso-americane începând DE ASTĂZI
REACȚIA DECISIVĂ a lui Vladimir Putin după expulzările făcute de SUA! Ce se va întâmpla cu relațiile ruso-americane începând DE ASTĂZI

REACȚIA DECISIVĂ a lui Vladimir Putin după expulzările făcute de SUA! Ce se va întâmpla cu relațiile ruso-americane începând DE ASTĂZI

Vladimir Putin a respins propunerea ministrului de externe rus de a expulza 35 de diplomați americani, în urma măsurii luate de Statele Unite ale Americii.

Președintele rus a precizat că decizia lui Barack Obama a fost luată pentru a provoca o reacție din partea Rusiei, însă ”Rusia nu va mușca momelala”.

"Ne rezervăm dreptul de a lua măsuri de retaliere, dar nu ne vom coborî nivelul acestei diplomaţii iresponsabile, de bucătărie. Vom continua să luăm măsuri pentru restabilirea relaţiilor ruso-americane, bazate pe politica adoptată de noul preşedinte ales, Donald Trump. Nu vom interzice familiilor şi copiiilor acestor familii să-şi petreacă Anul Nou în locurile în care deja s-au obişnuit. Mai mult decât atât, îi voi invita personal pe toţi diplomaţii americani, acreditaţi în Rusia, şi pe familiile acestora, să participe la recepţia festivă organizată la Kremlin", a declarat Putin.

Cu puţin timp înainte de declaraţia lui Putin, Ministerul de Externe al Rusiei a prezentat o propunere preşedintelui Vladimir Putin pentru a declara persona non grata 31 de diplomaţi de la Ambasada SUA la Moscova şi patru diplomaţi de la Consulatul General al SUA de la Sankt-Petersburg, ca răspuns la acţiunile Washingtonului.

"Desigur, nu putem lăsa astfel de acţiuni fără răspuns, reciprocitatea este legea diplomaţiei şi a relaţiilor internaţionale", a spus şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

SUA au anunțat, vineri, că va expulza 35 de diplomați ruși din San Francisco şi Washington şi blochează accesul tuturor oficialilor ruşi în două sedii din New York şi Maryland. Măsura reprezintă replica administraţiei americane la campania de hărţuire derulată de Rusia la adresa diplomaţilor americani detaşaţi la Moscova. Oficialii ruşi au la dispoziţie 72 de ore ca să părăsească teritoriul SUA, informează stiripesurse.ro.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: