Evenimentul Zilei > Actualitate > Razie de amploare pe litoral. Club amendat și închis
Razie de amploare pe litoral. Club amendat și închis

Razie de amploare pe litoral. Club amendat și închis

Stațiunile de pe litoral au fost împânzite de impresionante forțe de ordine și control trimise în misiune de verificare a măsurilor de protecție sanitară atât la terase cât și în rândul turiștilor din zonele aglomerate.

Un renumit club a fost amendat și închis pentru nerespectarea măsurilor de igienă.

Acțiunea a fost coordonată chiar de noii șefi ai poliției constănțene, numiți în urmă cu câteva zile de ministrul de Interne, Marcel Vela, după ce, din cauza unei hore a turiștilor din Mamaia, l-a trimis la pensie pe inspectorul șef al IPJ Constanța. Polițiștii au nimerit în mijlocul puhoiului de turiști și localnici aflați, seara trecută,  la plimbare pe promenada stațiunii Mamaia.

Deși mergeau aproape umăr la umăr, mulți dintre turiști nu purtau mască de protecție. „E greu pentru că este cald și deseori și eu simt nevoia să dau jos masca, dar o repun de îndată ce văd grup de persoane în fața mea”, spune o vânzătoare. Aglomerație și mai mare este în Satul de Vacanță, unde parcul de distracții atrage mai ales familiile cu copii. Nici vorbă de distanțarea fizică sau măști de protecție.

În Mamaia Nord, zona cluburilor a fost pichetată de jandarmi pentru descurajarea aglomerărilor. Fără prea mare spor.  Bucătăria unui club de fițe a fost închisă după ce inspectorii DSV au descoperit mai multe nereguli și au confiscat mai multe kilograme de pește stricat. Patronul este obligat ca in termen de patru zile să remedieze deficiențele.

„În urma controlului efectuat în incinta unui club din județul Constanța s-a dispus aplicarea unei sancțiuni în valoare de 20.000 lei și suspendarea activității operatorului economic, de către DSVSA Constanța, până la data de 08.07.2020, pentru nerespectarea regulilor de igienă şi de depozitare a produselor alimentare”, a transmis MAI.

Controalele au continuat. Pe faleză, patrule mixte au verificat terasele si distanțarea fizică. Pe sosele s-au organizat filtre. Șoferii au fost trași pe dreapta și testați pentru alcool și droguri. Măsurile de siguranţă sunt obligatorii. Cine nu le-a respectat, a fost sancționat. .

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: