Un interlop a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis de un magistrat de la Judecătoria Buzău. Așa cum reiese de pe site-ul instanței, este vorba despre Cosmin Andraș Cazan.  

Cazul ieșit din comun a fost prezentat de surse din Poliția Română care au precizat că, în dimineața zilei de 1 februarie a.c., un bărbat de 34 de ani din comuna Merei a apelat la telefonul de urgență 112 și a sesizat că a fost victima unei agresiuni.

Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, fiind demarate verificări pentru clarificarea situației și identificarea persoanei indicată de apelant.

Polițiștii transmit că, din cercetările efectuate a rezultat că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, de 35 de ani, din comuna Smeeni, județul Buzău – Cosmin Andraș Cazan, care, în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie ar fi mers la domiciliul tânărului care sunase la 112 pentru clarificarea unor neînțelegeri legate de restituirea unei sume de bani.

Ulterior, discuțiile au degenerat, iar tânărul de 35 de ani l-ar fi agresat pe bărbatul din Merei și, sub amențări, ar fi întreținut relații sexuale cu concubina acestuia.

La plecare acesta ar fi luat mai multe bunuri și sume de bani din locuință și ar fi forțat-o pe femeie să-l însoțească, amenințând-o în continuare cu acte de violență.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că bărbatul din Smeeni ar fi agresat  în cursul aceleiași zile, pe fondul unei altercații sponane, un alt tânăr,  pe care îl întâlnise în zona gării din municipiul Buzău.

Tot în cursul zilei de vineri, agresorul ar fi sustras dintr-o societate din comuna Săhăteni mai multe bunuri, prejudiciul fiind estimat la 15.000 de lei.

De asemenea, în urma cercetării la fața locului, polițistii buzoieni au stabilit că bănuitul s-a deplasat, împreună cu victima, pe raza orașului Sinaia din județul Prahova.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, bărbatul de 35 de ani a fost depistat pe raza orașului Sinaia și, cu intervenția Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost ridicat dintr-o unitate de cazare de pe raza  localității, unde se cazase împreună cu femeia de 26 de ani.         

El a fost preluat și condus pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Împotriva sa a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, furt calificat, distrugere, violare de domiciliu, tâlhărie calificată și lipsire de libertate.

Cosmin Andraș Cazan a fost prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și urmare sesizării instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.