În ultimul, timp Tim Cook, CEO-ul Apple, a criticat dur Facebook şi celelalte companii care prelucrează date cu caracter personal ale utilizatorilor. El a precizat chiar că Apple nu s-ar pune niciodată într-o situaţie similară cu cea din scandalul Cambridge Analytica. 

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a simţit direct atacat de aceste declarații, așa că a introdus o nouă regulă în consiliul său executiv: toţi trebuie să folosească telefoane cu Android, potrivit Mediafax.

Până acum, relațiile dintre Facebook și Apple erau bune, astfel că reţeaua de socializare oferea, adesea, aplicaţiile şi funcţiile sale noi mai întâi pe iOS și abia apoi pe Android. Anumite capabilităţi, precum clipuri video live, schimbări de interfaţă, posibilitatea de a adăuga clipuri video în locul unei fotografii de profil şi multe altele, au fost funcţii cu exclusivitate pe iPhone-uri în trecut, însă acest lucru s-ar putea schimba în viitor.

Mark Zuckerberg a decis, după ce a auzit declaraţiile lui Tim Cook, ca toţi directorii de la Facebook din Statele Unite să treacă la dispozitive Android, în ciuda faptului că iOS este în continuare o prezenţă imensă pe piaţa din SUA. În alte regiuni preucm Europa, America de Sud, Africa şi Asia, Androidul domină în termeni de cotă de piaţă, iar Zuckerberg consideră acum că aceasta ar trebui să fie platforma principală pentru serviciile pe care Facebook le oferă.

Te-ar putea interesa și: