Evenimentul Zilei > EVZ Special > RĂZBOIUL FILMULUI: Coreea de Nord: „Vom ARUNCA în AER Casa Albă!” – Sony: Vom LANSA filmul!”
RĂZBOIUL FILMULUI: Coreea de Nord: „Vom ARUNCA în AER Casa Albă!” – Sony: Vom LANSA filmul!”

RĂZBOIUL FILMULUI: Coreea de Nord: „Vom ARUNCA în AER Casa Albă!” – Sony: Vom LANSA filmul!”

„The Interview”, parodia la adresa lui Kim Jong-un care a provocat atacul cibernetic al Coreii de Nord la adresa Sony Pictures, va fi totuși lansat pe piață, a declarat un avocat al companiei.

Sony nu a renunțat să difuzeze filmul „The Interview”, ci doar a amânat momentul lansării, a declarat duminică avocatul David Boies la emisiunea „Meet The Press” de la NBC.

„Sony s-a luptat ca acest film să fie distribuit. Va fi distribuit”, a spus Boies, citat de The Hollywood Reporter. „Cum anume va fi distribuit, cred că nimeni nu știe acum. Dar va fi distribuit.”

Declarațiile lui Boes vin după ce Sony Pictures a comunicat vineri că se află în căutarea unei soluții pentru a distribui filmul „pe o altă platformă”.

Ca răspuns la afirmația lui Barack Obama că Sony „a făcut o greșeală” pentru că a anulat lansarea filmului, programată pentru Crăciun, președintele companiei Michael Lynton și-a apărat decizia la CNN. El a adăugat că Sony se gândește să lanseze filmul pe Internet.

Compania japoneză din Statele Unite a luat decizia de a anula lansarea filmului, după ce pirații cibernetici au amenințat că vor trece de la terorismul din spațiul virtual în cel real: „Amintiți-vă de 11 septembrie 2001!”, au transmis hackerii autointitulați „Gardienii Păcii”. În urma scandalului, mai multe lanțuri de cinematografe din Statele Unite au anunțat că refuză să difuzeze filmul.

Coreea de Nord a declarat că „va arunca în aer” Casa Albă, Pentagonul și alte ținte americane, dacă Washingtonul trece la represalii împotriva regimului comunist de la Phenian.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: