Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susţine că PSD își bate joc de cei cinci milioane de pensionari care își primesc drepturile în baza contributivității. Florin Roman a anunțat, într-un comunicat de presă, că PNL va încerca să constituie o majoritate care să o revoce pe Renate Weber.

„Făcând scut în jurul Avocatului Poporului, PSD se transformă în avocatul pensiilor nesimţite. Vom depune mâine cererea de revocare a doamnei Renate Weber şi vom încerca să generăm o majoritate. Cine nu votează revocarea doamnei Weber devine un susţinător al pensiilor nesimţite, aşa cum este cazul PSD”, a precizat deputatul Florin Roman, în comunicatul de presă.

În opinia acestuia, Renate Weber nu poate ocupa funcţia de Avocat al Poporuluiîn condițiile în care acționează împotriva voinței poporului pe care ar trebui să-l apere, care dorește tăierea pensiilor speciale.

„PSD îi trădează pe pensionarii de rând, preferând să dea banii pensionarilor speciali. Scutul făcut în jurul Renatei Weber demonstrează foarte clar că PSD doar a mimat voinţa de rupere a frăţiei cu pensiile speciale şi că nu doreşte impozitarea acestora”, mai arată Florin Roman.

Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că nu există nici un motiv întemeiat pentru ca Renate Weber să fie demisă din funcţia de Avocat al Poporului.

„Pe vremea când era domnul Ciorbea existau plângeri în spaţiul public că domnul Ciorbea este inactiv şi nu contestă nimic. Acum doamna Weber îşi foloseşte această prerogativă şi iarăşi este împotriva văd a celor pe care le gândeşte PNL. Avocatul Poporului este o instituţie fundamentală a statului, o instituţie care acţionează în virtutea unei legi proprii şi în baza Constituţiei şi noi nu putem comenta deciziile legale ale Avocatului Poporului”, a declarat Lucian Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a arătat că așa cum președintele Klaus Iohannis contestă legi importante și în acest caz, când Renate Weber a atacat legea impozitării pensiilor speciale, trebuie așteptată pronunțarea Curții.

„Orice demers care atacă instituţii fundamentale – şi domnul Orban văd că este un fan al acestui tip de demersuri – atacă CCR – atacă Avocatul Poporului, Înalta Curte – trebuie să se oprească pentru că pe fond fragilizează încrederea românilor în instituţiile fundamentale democratice„, a spus Romaşcanu.

PNL își testează mușchii în Parlament. Începe procedura de destituire a Renatei Weber

Conducerea PNL se întâlnește, față în față, pentru prima oară după starea de alertă