Război în Israel, ziua 211. Cel mai mare număr de jurnaliști uciși în conflict. Invazia în Rafah, o „baie de sânge”

Război în Israel, ziua 211. Cel mai mare număr de jurnaliști uciși în conflict. Invazia în Rafah, o „baie de sânge” Sursa foto: Arhiva EVZ

Război în Israel. Armata israeliană a ucis șapte persoane, inclusiv patru copii, după ce a bombardat o casă din Rafah.

Război în Israel, ziua 211. Invazia israeliană la Rafah ar fi o „baie de sânge”

O incursiune israeliană în Rafah ar pune în pericol viețile a sute de mii de palestinieni. Invazia s-ar transforma într-o „baie de sânge", cu sistemul de sănătate aflat în colaps, avertizează OMS.

Cel puțin 26 de persoane au fost ucise și 51 rănite în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Aripa militară a Hamas spune că luptătorii săi au reușit să lanseze rachete spre Israel din sudul Libanului. În această regiune, Hezbollah este angajată în lupte de-a lungul graniței cu Israelul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Război în Israel

Brigăzile Qassam au lansat „obuze de mortier de calibru greu"

De asemenea, Brigăzile Qassam au declarat că luptătorii săi din interiorul Fâșiei Gaza au lansat „obuze de mortier de calibru greu" asupra așa-numitului Coridor Netzarim al armatei israeliene, care traversează de la est la vest enclava asediată, separând nordul și sudul acesteia.

Marcând Ziua Mondială a Libertății Presei, agenția ONU pentru refugiații palestinieni afirmă că nu există libertate fără libertatea presei și a subliniat prețul greu plătit de jurnaliști în Gaza.

„Colegul nostru Abdallah a fost grav rănit în bombardamentele din nordul Gaza. Și-a pierdut picioarele. În acest război al "superlativelor", înregistrăm cel mai mare număr de jurnaliști uciși în orice conflict", a declarat UNRWA.

Israel

Război în Israel. Rebelii Houthi spun că „milioane"de oameni mărșăluiesc din nou în Yemen în sprijinul Gaza

Presa condusă de Houthi a publicat imagini de la un alt marș săptămânal din Yemen. Aceștia afirmă că „milioane" de oameni au ieșit din nou în stradă pentru a-și exprima solidaritatea cu palestinienii.

Comunicatul editat anterior de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) aprofundează, de asemenea, ce spitale vor fi invadate dacă Israelul intră în Rafah, în sudul Fâșiei Gaza.

Spitalele al-Najjar, al-Helal și Kuwait sunt acum parțial operaționale în Rafah și ar deveni „rapid nefuncționale", se arată în declarație:

„Având în vedere acest lucru, sudul va rămâne cu șase spitale și cu Spitalul al-Aqsa, în zona de mijloc, care va servi drept singurul spital de referință."