Război în Ucraina, ziua 824. Rusia revendică ocuparea satului Berestove

Război în Ucraina, ziua 824. Rusia revendică ocuparea satului Berestove Sursa foto: Volodimir Zelenski-Facebook

Rusia a revendicat duminică ocuparea unui nou sat din estul Ucrainei, continuându-şi înaintarea lentă în acest sector al frontului, unde au loc cele mai multe lupte, în ciuda unei alte ofensive ruseşti în nord-est, relatează AFP.

"Unităţi ale Grupării de trupe Vest au eliberat aşezarea Berestove în urma unor operaţiuni de luptă reuşite", a transmis Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic.

Această localitate este situată la marginea dintre regiunile Harkov şi Lugansk, la sud-est de oraşul Kupiansk, unul dintre obiectivele ruseşti din acest sector.

Cu o zi înainte, trupele ruse revendicaseră capturarea satului Arhangelske, tot în est.

Ne puteți urmări și pe Google News

Război în Ucraina. Rusia câștigă teren

Război Ucraina

Sursa foto: Arhiva EVZ

Rusia câştigă pas cu pas teren în Ucraina de mai multe luni, după ce a reluat iniţiativa odată cu eşecul contraofensivei ucrainene din vara trecută şi capturarea oraşului-fortăreaţă Avdiivka în februarie.

Armata rusă a lansat, de asemenea, o ofensivă în regiunea Harkov din nord-est pe 10 mai, ocupând mai multe localităţi şi determinând Ucraina să trimită întăriri valoroase acolo. Cu toate acestea, Kievul a declarat vineri că trupele Moscovei "s-au împotmolit" în această zonă şi că avansul lor a fost "oprit".

Ucraina, lipsă de soldați și muniție

Trupele ucrainene se confruntă cu o lipsă de soldaţi şi muniţie, din cauza eforturilor insuficiente de mobilizare şi a întârzierilor în livrarea ajutorului occidental.