Război în Ucraina, ziua 752. Atac devastator asupra orașului Odesa, cel puțin 20 de morți

Război în Ucraina, ziua 752. Atac devastator asupra orașului Odesa, cel puțin 20 de morți Sursa foto: Volodimir Zelenski - Facebook

Război în Ucraina, ziua 752. Armata lui Putin a lansat un atac asupra orașului Odesa. În urma acestuia, cel puțin 20 de persoane au murit și alte 75 au fost rănite. Conform autorităților ucrainene, forțele rusești au a lovit asupra unei zone locuite, afectând zece case și o conductă de gaz.

Război în Ucraina, ziua 752. Atac devastator în Odesa

Atacul rușilor vine după ce forțele ruse au lansat 27 de drone de tip „Shahed” și 8 rachete în timpul nopții precedente. În paralel, Ministerul rus al Apărării a raportat că a interceptat și doborât cinci drone și două rachete deasupra teritoriilor regiunilor ruse Belgorod și Kaluga.

Președintele Volodimir Zelenski, război în Ucraina

Volodimir Zelenski. Sursa foto: Facebook

Preşedintele Volodimir Zelenski a calificat drept „absolut josnic” atacul asupra oraşului-port Odesa. În urma loviturii din sudul Ucrainei, cel puţin 20 de oameni și-au pierdut viața. Totodată, alți peste 70 de cetățeni au fost grav răniți.

„Un atac absolut josnic din partea acestor nemernici: două rachete, iar cea de-a doua chiar în momentul în care salvatorii şi medicii ajungeau la locul atacului”, a spus Zelenski, în discursul său video zilnic adresat națiunii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre victime se aflau și salvatori

Inițial, autoritățile ucrainene au anunțat 14 morți. Ulterior, bilanțul în urma atacului Rusiei a crescut la cel puțin 20 de victime. Printre acestea s-au numărat și salvatori. Este vorba despre un paramedic și un lucrător al serviciilor de urgență.

„Cel puțin 10 case din Odesa au fost avariate de rachetele rusești Iskander-M. ”, a spus guvernatorul regional Oleh Kiper.

Conform autorităților, prima rachetă a lovit casele, iar a doua i-a lovit pe cei care se aflau la locul atacului pentru a ajuta victimele.

Război Ucraina

Război Ucraina / Sursa foto: Arhiva EVZ

Război în Ucraina, ziua 752. Zelenski, decis să ofere „replica”

Deși Moscova a insistat de mai multe ori că forțele sale nu vizează zone civile, atacul asupra Odesei arată contrariul. Volodimir Zelenski a promis că rușii responsabili de atac vor primi un „răspuns adecvat” din partea forțelor ucrainene.