Însă probabil cu nici un alt ziarist nu are Trump atât de mult de furcă așa cum se întâmplă cu corespondentul la Casa Albă al revistei Playboy, Brian Karem.

Marți, de exemplu, președintele a amenințat că părăsește mai devreme briefiengul zilnici din cauza năbădăiosului ziarist.

Karem a strigat pentru a-i acoperi pe alți jurnaliști și a pune o întrebare peste rând:

„Știu că vreți să dați vina pe OMS (Organizația Mondială a Sănătății), dar am vorbit cu sute de persoane din toată țara în ultimele săptămâni și care spun că tot nu pot să fie testate și să păstreze distanța socială…”

Trump l-a oprit:

„Scuzați-mă, am înțeles întrebarea. Sunteți pregătit? Guvernatorii sunt cei care trebuie să facă testarea. Guvernatorii…”

Însă Karem nu s-a dat bătut și a întrerupt întrebarea următorului ziarist, afirmând că persoanele cu care a vorbit „au urmat făcut ce le-ați spus dumneavoastră…”

Trump le-a spus celorlalți ziariști că Brian Karem este o „panaramă” și o „gură mare”:

„Dacă continui să vorbești, plec și n-ai decât să te distrezi cu ceilalți domni de aici.”

În trecut, Karem a fost subiectul unui examen atent al comportamentului său la Casa Albă, pentru modul în care s-a manifestat la diverse evenimente de presă.

De exemplu, în iulie 2019, când la Casa Albă a fost organizată o întâlnire cu reprezentanți ai rețelelor sociale, Karem a strigat la ei că sunt „un grup de inși ahtiați de pofte demonice”.

Un fost membru al echipei de presă de la Casa Albă, participant la acel eveniment, Sebastian Gorka, l-a interpelat pe Karem: „Tu ești ziarist?”, la care ziaristul Playboy i-a răspuns: „Dacă vrei, putem să mergem afară să discutăm”.

„Mă ameninți în Rose Garden?” (grădină folosită pentru întâlnirile informale de la Casa Albă – n.r.), a strigat Gorka. „Ești o mizerie, nu ești ziarist, ești o mizerie.”