Ratingul Nokia, coborât la ”non investment grade”

Ratingul Nokia, coborât la ”non investment grade”

Agenția de rating Fitch a scăzut ratingul de credit al Nokia de la BBB- la BB+ din cauza scăderii abrupte a cotei de piață, relatează Reuters.

Ratingul BB+ este cel mai ridicat din categoria ”non investment grade”, sau ”junk”, o categorie în care sunt plasate de regulă entități mai puțin sigure, expuse riscului de a nu își mai putea plăti datoriile.

Perspectiva de rating a companiei rămâne negativă, ceea ce înseamnă că acesta poate fi retrogradat din nou în viitor. Potrivit analiștilor Fitch, o nouă scdere a ratingului de credit pentru Nokia va avea loc în cazul în care afacerile producătorului finlandez de telefoane nu se vor îmbunătăți în a doua jumătate a anului 2012 sau în 2013. ”Fitch nu este convinsă în momentul de față că Nokia poate realiza acest lucru în următoarele 18 luni”, se precizează în comunicatul agenției.

Săptămâna trecută compania finlandeză a raportat o scădere dramatică a vânzărilor și o pierdere record, de peste un miliard de euro, pentru primul trimestru din 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții companiei dau totuși asigurări că lucrurile sunt sub control, directorul financiar al Nokia răspunzând la scăderea ratingului printr-un comunicat în care pune accentul pe măsurile de scădere a costurilor și pe îmbunătățirea fluxurilor de numerar, acestea urmând să fie direcțiile cheie pentru ieșirea din impas.