Evenimentul ZileiActualitateRăsturnare de situație în lumea miliardarilor. Gates l-a bătut pe Bezos

Răsturnare de situație în lumea miliardarilor. Gates l-a bătut pe Bezos

Răsturnare de situație în lumea miliardarilor. Gates l-a bătut pe Bezos
Bill Gates a devenit vineri cel mai bogat om din lume, acesta surclasându-l pe CEo-ul pe CEO-ul Amazaon, Jeff Bezos,

Bill Gates a devenit vineri cel mai bogat om din lume, el surclasându-l pe Jeff Bezos , CEO-ul Amazon (AMZN),cu o valoare netă a averii de 110 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index, potrivit edition.cnn.com.

Este pentru prima dată când cofondatorul Microsoft (MSFT) a ocupat primul loc în peste doi ani, el depășindu-l pentru scurt timp pe Jeff Bezos luna trecută, după ce Amazon a raportat că profitul său pentru cele trei luni care se încheie în septembrie a scăzut cu aproape 28% față de un an mai devreme.

Gates a rămas pentru puțin timp pe prima poziție a clasamentului, el revenind însă pe primul loc vineri după ce acțiunile Microsoft (MSFT) au crescut cu aproape 48% în acest an, ceea ce a contribuit la creșterea valorii pachetului său în companie. În octombrie, Microsoft a câștigat în fața Amazon un contract de cloud computing de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul.
Bezos, care anul acesta a plătit o parte semnificativă din pachetul său Amazon în urma divorțului său de soția sa de 25 de ani MacKenzie Bezos, se află acum pe locul doi, cu o valoare netă de 108,7 miliarde de dolari.Bill Gates a spus că a plătit mai mult de 10 miliarde de dolari în taxe statului american


Accesează: