Evenimentul Zilei > Actualitate > Răsturnare de situație: Cele mai periculoase mașini! 40% mai multe șanse să provoace accidente!
Răsturnare de situație: Cele mai periculoase mașini! 40% mai multe șanse să provoace accidente!

Răsturnare de situație: Cele mai periculoase mașini! 40% mai multe șanse să provoace accidente!

Axa, o mare companie franceză, a dezvăluit o statistică potrivit căreia SUV-urile electrice nu sunt deloc sigure, din cauza că șoferii nu sunt obișnuiți cu accelerația rapidă a acestora.

Compania a publicat o serie de date conform cărora mașinile de lux, dar și SUV-urile electrice sunt implicate în mai multe accidente auto decât variantele cu motoare standard, probabil din cauză că șoferii nu sunt obișnuiți cu accelerația rapidă a bolizilor.

În schimb, din datele prezentate mai reiese că mașinile electrice mici și micro nu provoacă atât de multe accidente decât cele pe combustie.

AXA, care realizează constant teste de coliziune pentru vehicule, s-a concentrat în acest an pe automobile electrice.

”Am văzut că în cazul claselor de automobile mici şi micro sunt ceva mai puţine accidente provocate de automobile electrice. Dacă ne uităm la automobile de lux şi SUV-uri, vedem cu 40% mai mutle accidente cu vehicule electrice. Desigur că ne-am gândit la cauze, iar acceleraţia este în mod cert un subiect”, a spus Bettina Zahnd, director pentru cercetări în domeniul accidentelor şi prevenire la AXA Switzerland.

Jumătate dintre şoferii de automobile electrice incluşi în testări au fost nevoiţi să îşi modifice modul de a conduce, pentru a se obișnui cu frânarea și accelerația.

”Acceleraţia maximă este disponibilă imediat, în timp ce există un decalaj în cazul motoarelor cu combustie internă pentru a ajunge la acceleraţia maximă”, a precizat Zahnd.

Datele sunt prezentate în contextul în care vânzările de automobile electrice sunt în creştere.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: