Evenimentul Zilei > International > Răspunsul lui Kim Jong un pentru SUA și Coreea de Sud
Răspunsul lui Kim Jong un pentru SUA și Coreea de Sud

Răspunsul lui Kim Jong un pentru SUA și Coreea de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat sâmbătă testarea unui „lansator de rachete multiplu la scară largă”, a informat anunțat agenţia nord-coreeană ACT.

Liderul nord-coreean a declarat, după test, că acest sistem „nou dezvoltat” este „o mare armă”. El şi-a exprimat „marea sa apreciere” faţă de oamenii de ştiinţă care au proiectat-o şi construit-o, a indicat ACTC, preluată de Agerpres.

Acest test, precum și cel anterior, cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, a fost monitorizat de Statul major interarme din Coreea de Sud. „Testul a arătat că toate detaliile tactice şi tehnologice ale sistemului au îndeplinit corect standardele care au fost stabilite”, potrivit ACTC.

Kim Jong Un a declarat că țara sa trebuie să continue să consolideze dezvoltarea armelor „pentru a combate cu hotărâre ameninţările militare şi presiunea crescândă din partea forţelor ostile”.

Testul de sâmbătă a fost cel mai recent dintr-o serie de teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate în august de Coreea de Nord, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de manevrele militare comune efectuate de forţele sud-coreene şi americane, care s-au încheiat recent.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: