Evenimentul Zilei > International > Dosarul nuclear coreean, departe de sfârșit! Phenianul a lansat rachete în Marea Japoniei
Dosarul nuclear coreean, departe de sfârșit! Phenianul a lansat rachete în Marea Japoniei

Dosarul nuclear coreean, departe de sfârșit! Phenianul a lansat rachete în Marea Japoniei

Dosarul nuclear coreean pare că este departe de a fi închis, în ciuda discuțiilor dintre Trump și Kim Jong Un. Phenianul a lansat, din nou, rachete în Marea Japoniei.

Garda de coastă a Japoniei a anunțat sâmbătă detectarea lansării unei rachete balistice suspectate ca provenind dinspre Coreea de Nord. Pe de altă parte, agenţia de ştiri Yonhap, citând militari sud-coreeni, afirmă că regimul de la Phenian a tras două proiectile în Marea Japoniei, de la o bază militară de pe coasta de est, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Testele efectuate de armata nord-coreeană după întrevederea din iunie a preşedintelui american Donald Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în zona de delimitare a celor două Corei, complică tentativele de reluare a negocierilor dintre SUA şi Coreea de Nord în privinţa viitorului armelor nucleare şi a programelor rachetelor balistice ale Phenianului.

Statul major general al Coreei de Sud a anunţat că autorităţile militare din Coreea de Nord au lansat sâmbătă dimineaţa proiectile din apropiere de Sondok, unde se află un aerodrom militar, în provincia Hamgyong de Sud, potrivit Yonhap.

Administraţia prezidenţială de la Seul a anunţat, într-un comunicat de presă, organizarea unei întruniri a membrilor Consiliului privind Securitatea Naţională în care va fi discutată cea mai recentă lansare de rachete de către Coreea de Nord.