Evenimentul Zilei > International > Cum va RĂSPUNDE Canada după ATACUL de la Toronto. Premierul Trudeau a făcut PRIMUL ANUNȚ. „Trebuie să RĂMÂNEM…”
Cum va RĂSPUNDE Canada după ATACUL de la Toronto. Premierul Trudeau a făcut PRIMUL ANUNȚ. „Trebuie să RĂMÂNEM…”

Cum va RĂSPUNDE Canada după ATACUL de la Toronto. Premierul Trudeau a făcut PRIMUL ANUNȚ. „Trebuie să RĂMÂNEM…”

Premierul canadian, Justin Trudeau, a vorbit, marți, în fața parlamentului despre modul în care Canada va răspunde atacului de luni, în care un bărbat a intrat cu furgoneta în mulțime, omorând zece persoane și rănind alte 15. Mesajul principal al demnitarului a fost unul de unitate.

Trudeau a anunţat, marţi, că nivelul ameninţării teroriste în Canada nu a fost modificat după atacul cu furgonetă, transmit Reuters şi AFP, conform agerpres.ro.

Într-o declaraţie rostită în faţa parlamentului federal de la Ottawa, Trudeau a menţionat că pregătirile în materie de securitate pentru summitul G7 de la Quebec, din luna iunie, se desfăşoară conform planului iniţial şi a subliniat că populaţia canadiană nu trebuie să trăiască în teamă.

„Canadienii din întreaga ţară sunt şocaţi şi întristaţi de acest atac fără sens. Trebuie să rămânem o ţară deschisă, liberă şi ataşată valorilor noastre şi vom continua să fim aşa”, a adăugat şeful guvernului de la Ottawa.

El a estimat că va mai dura până când motivele atacatorului vor fi înţelese, dar a dat asigurări că toţi canadienii sunt alături de locuitorii din Toronto după acest incident tragic.

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, identificat de poliţie drept Alex Minassian, a intrat luni cu o furgonetă pe care o conducea în trecători în nordul oraşului canadian Toronto, omorând zece persoane şi rănind alte 15.

Minassian a fost arestat la 26 de minute după comiterea atacului. Poliţia a precizat că Alex Minassian nu avea antecedente penale, iar motivele sale sunt încă necunoscute. Şeful poliţiei din Toronto, Mark Saunders, a afirmat că acţiunile şoferului „arătau cu siguranţă a fi deliberate”. Poliţistul care a refuzat să îl împuşte pe şoferul camionetei a primit aprecieri pentru reţinerea de care a dat dovadă în faţa suspectului, care pretindea că are o armă asupra sa.

Alex Minassian va compărea marţi pentru prima dată în faţa instanţei, când sunt aşteptate detalii ale acestui incident.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.