Evenimentul Zilei > Social > Rareş Bogdan PLEACĂ DE LA REALITATEA? SEMNALUL VENIT de la Cozmin Guşă a generat ALERTA ÎN MEDIA. Breaking news
Rareş Bogdan PLEACĂ DE LA REALITATEA? SEMNALUL VENIT de la Cozmin Guşă a generat ALERTA ÎN MEDIA. Breaking news

Rareş Bogdan PLEACĂ DE LA REALITATEA? SEMNALUL VENIT de la Cozmin Guşă a generat ALERTA ÎN MEDIA. Breaking news

La o zi distanţă după ce analistul politic şi acţionarul majoritar al televiziunii Realitatea TV, Cozmin Guşă, a afirmat că realizatorul emisiunii „Jocuri de putere”, Rareş Bogdan, a fost audiat în anul 2017, peste 6 ore, la DNA Braşov, un scenariu-bombă prinde contur. Mesajul lui Guşă nu este deloc unul aruncat la întâmplare şi conţine o cheie despre un ultimatum adresat jurnalistului, conform inpolitics.ro. Astfel, în perioada următoare, Rareş Bogdan poate fi îndepărtat de la postul la care notorietatea lui a crescut de la un an la altul.

„Rareș Bogdan a fost audiat timp de șase ore la DNA Brașov. L-au anchetat timp de șase ore pentru un nimic… pentru prezența într-un restaurant. Rareș Bogdan a fost anchetat, în urmă cu doi ani, de acea unitate specială de la Brașov”, a spus Cozmin Gușă, sâmbătă, la Realitatea TV.

Redăm integral analiza de pe inpolitics.ro.

„O informație fierbinte aseară, la Realitatea TV, făcută de bossul televiziunii, Cozmin Gușă ar putea indica mișcări politico-mediatice spectaculoase în perioada care urmează. E vorba de dezvăluirea în premieră că realizatorul Rareș Bogdan a fost audiat la DNA Brașov, în 2017 și nu oricum, ci timp de 6 ore. O informație care e lansată în spațiul public concomitent cu cea despre o întîlnire extrem de interesantă, la Belgrad, între Cozmin Gușă, Dan Andronic, Sebastian Ghiță și, după unele surse, un celebru afacerist român, Ovidiu Semenescu. Un alt patron de presă, Cristi Burci, nu ar mai fi ajuns la întîlnire.

Să o luăm metodic.

În martie 2015, numele lui Rareş Bogdan apărea într-o interceptare inclusă în referatul procurorilor dintr-un dosar al lui Marian Vanghelie. În ea, edilul se lăuda că are acces oricînd la preşedintele Klaus Iohannis, prin intermediul lui Rareş Bogdan. Vanghelie încerca, astfel să convingă o anume persoană să dea declaraţii în favoarea sa.

La vremea respectivă, Bogdan a făcut mare tapaj, alegînd chiar să se ceară din proprie inițiativă la DNA, fără a fi fost citat, doar pentru a lămuri lucrurile.

Să recunoaștem deschis, o atitudine de om cinstit care nu are nimic de ascuns și vrea să clarifice prompt orice potențial scandal.

Tot în acea perioadă, Rareș Bogdan anunța public că va acționa în judecată DNA și procurorul de caz pentru că i-ar fi întinat imaginea, la fel și postul România TV, care difuzase informația și căruia urma să îi ceară 350.000 de euro despăgubiri.

Pînă în ziua de azi nu avem cunoștință de vreun proces intentat DNA ori vreunui procuror. Nici României TV, post la care Bogdan chiar apare, uneori, în momente mai speciale.

Iată însă că, la doi ani de la celebrul scandal, se produce un eveniment mult mai spectaculos: realizatorul TV – un intim vechi al directorului SRI, Eduard Hellvig – e audiat, conform dezvăluirilor propriului său patron, la DNA Brașov, timp de o jumătate de zi.

De această dată, informația a fost top secret, nu a știu de ea nici vîntul, nici pămîntul.

Gușă nu a dezvăluit și în ce dosar ar fi fost făcută audierea, lucru iarăși extrem de interesant. Ci doar că ar fi avut legătură cu prezența lui Bogdan într-un anumit restaurant.

De aici o serie de întrebări.

De ce a tăcut mîlc Rareș Bogdan legat de audierea respectivă, cînd, în 2015, fusese atît de generos cu informațiile?

Cum a fost posibil ca nimeni, absolut nimeni, să nu fi aflat de o audiere din categoria breaking news, atîta amar de vreme?

Ce l-a apucat pe Cozmin Gușă, brusc, să devoaleze respectiva audiere după doi ani de tăcere?

Cum se explică profeția lui Oreste Teodorescu, amicul lui Bogdan, făcută pe Facebook ieri dimineață la 11,00. cu ore bune înainte de dezvăluirea lui Gușă: ”In anul cu doua rânduri de alegeri, borfasii de la guvernare vor liniște la Realitatea. Info. Rareș Bogdan, prioritate ZERO pentru Dragnea! Gușă a primit un nou ultimatum să-l SCOATĂ de pe post!”?

Există vreo legătură între dezvăluirea lui Gușă și întîlnirea lui de zilele trecute, din Serbia, cu Dan Andronic, Sebastian Ghiță și Semenescu?

Cine să fi făcut fotografia apărută în presă de la întîlnirea în cauză, pentru a o trimite aproape imediat ziarului Libertatea?

E reală informația că PNL ar fi reluat de curînd solicitarea către Rareș Bogdan de a deschide lista europarlamentară a partidului, după ce acum cîteva luni acesta îi refuzase?

Un posibil scenariu care ar explica întrebările de mai sus: undeva, în anumite cercuri înalte, se coace o manevră avînd legătură într-o formă sau alta cu anul electoral în derulare.

Încă nu e clar în ce constă ea – ideea unui partid pro-rusesc, lansată de B1TV e cel puțin hilară, la fel și corelarea cu vizita lui Putin în Serbia – dar e sigur că Rareș Bogdan, într-adevăr, trebuie eliminat – și încă rapid – de la Realitatea TV, iar informația dată de Gușă e un fel de ultimatum.

Lucru pe care îl știe și realizatorul, dar, din motive iarăși neștiute, se face că plouă și se complace să rămînă, deși sugestii să plece au mai fost. Ori critici directe vizînd susținerea totală pe care i-o acordă președintelui Iohannis.

În numele unor planuri viitoare, terenul de luptă de la Realitatea TV trebuie curățat de Rareș Bogdan și de jurnaliști apropiați de el, dar clujeanul nu se dă bătut fără luptă.

Întrebat despre întîlnirea de la Belgrad, Gușă a confirmat prompt, adăugînd: ”Dacă am fi avut ceva de ascuns, bineînţeles că nu ar fi aflat nimeni. Neavând nimic de ascuns, am stat foarte relaxaţi şi, într-adevăr, discuţia noastră a fost despre mass-media, despre problemele pe care le are astăzi”.

Sigur, ar fi fost de așteptat ca discuțiile respective, despre problemele mass-media, să nu ocolească subiectul celebrului partid Realitatea TV pe care Gușă se chinuie să-l legalizeze de cîteva luni, dar nu prea are spor. Iar faptul că el nici nu a mai vorbit despre asta asta în ultima vreme ridică și mai multe semne de întrebare. La fel, ar fi de așteptat să se fi discutat despre celebrul fond american de investiții adus de Gușă are ar fi trebuit să vireze încă din luna mai a anului trecut suma de 50 de milioane de dolari către presa română. Bani de care nu s-a mai auzit nimic, însă.

Dacă Gușă a relevat o audiere la DNA înseamnă că s-a văzut nevoit să apeleze la artileria grea, iar faptul că nu a dat elemente despre dosar trimite cu gîndul la păstrarea unui as în mînecă, pentru cazul în care Bogdan tot nu percutează.

O informație care circulă neoficial în ultima vreme susține că între Rareș Bogdan și directorul SRI. Eduard Hellvig s-a instaurat răceala, din anumite motive bine întemeiate.

Dacă e și ăsta un element din complicata ecuație descrisă mai sus ne vom da seama curînd, urmărind atent evenimentele. (Bogdan Tiberiu Iacob)”, este textul postat pe inpolitics.ro.