Președintele PNL, Ludovic Orban, a preferat să ceară o amânare de două săptămâni pentru a face „o analiză” a activității organizațiilor de la București, inclusiv pentru cele de sector, urmând ca apoi să decidă pe cine să desemneze pe funcțiile de președinți. 

În interiorul partidului se conturează deja două curente de opinie, unul dintre ele fiind favorabil lui Rareș Bogdan, în opoziție cu Ludovic Orban. 

Cristian Bușoi a demisionat din funcția de președinte al PNL București, în urma unor reproșuri care i s-au adus în legătură cu rezultatele foarte slabe obținute de filială la alegerile trecute dar și la cele europarlamentare, dar și ca urmare a unei înțelegeri făcute înaite de campania electorală. Mai exact, la momentul la care Rareș Bogdan a devenit membru al PNL, la nivelul conducerii partidului s-a decis ca acesta să preia de la Bușoi șefia celei mai importante organizații a partidului, fostul președinte urmând să primească în schimb un loc eligibil pe lista pentru europarlamentare. 

În cursul dimineții de luni, Cristian Bușoi și-a dat demisia, iar Rareș Bogdan a anunțat, înainte de ședințele conducerii PNL, reunită în Biroul Executiv al partidului, că este dispus să preia conducerea organizației, dar pune condiția de a-și construi propria echipă. 

„Voi dizolva toate birourile de conducere actuale ale organizațiilor și îmi voi pune propriul meu secretar general și cei trei prim-vicepreședinți. Dacă acceptă cei din conducerea națională cererile mele care sunt cât se poate de clare, adică nu Rareș Bogdan singur, cu o echipă ce nu îi aparține, ci Rareș Bogdan și echipa sa, atunci sunt pregătit să preiau Bucureștiul, altfel nu” , a spus Bogdan,  înainte de ședința PNL. 

Spre surprinderea participanților la ședință, însă, numirea lui Rareș Bogdan nu s-a mai produs luni. Și-au dat demisia președinții de la sectoare și a fost demisă Anca Boagiu, care refuza să demisioneze din funcția de președinte al PNL Sector 2, și Ludovic Orban a decis să amâne subiectul noii conduceri cu două săptămâni. Orban însuși va conduce interimar filiala București până când se va finaliza analiza și el va decide cine ce funcții ocupă, susțin surse participante la ședința PNL. 

„La nivelul municipiului Bucureşti din, 7 preşedinţi, preşedintele PNL Bucureşti și 5 preşedinţi de sectoare au decis să-și depună demisia de onoare în urma rezultatului obţinut de PNL în Bucureşti. De asemenea, un al şaptelea preşedinte care nu şi-a prezentat demisia a fost demis din funcție prin votul BPN. BPN a luat decizia de dizolvare a Biroului Permanent pe Bucureşti și a BP pe toate sectoarele. BPN m-a mandatat pe mine, ca preşedinte al PNL, ca în termen de două săptămâni să formulez o propunere de relansare a PNL în Bucureşti și, de asemenea, să propun preşedinte interimar pe Bucureşti și cei 6 presedinţi pe sectoare de la nivelul Bucureștiului”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, după reuniunea Biroului Executiv al partidului, potrivit Digi24.