Evenimentul ZileiPoliticaRareș Bogdan a explodat! PSD și Statul național: „Indolență, prostie, maximă ticăloșie”

Rareș Bogdan a explodat! PSD și Statul național: „Indolență, prostie, maximă ticăloșie”

Rareș Bogdan a explodat! PSD și Statul național: „Indolență, prostie, maximă ticăloșie”
După ce o lege extrem de controversată, care privește autonomia Ținutului Secuiesc, a trecut prin aprobare tacită de Camera Deputaților, primvicepreședintele PNL Rareș Bogdan a avur o reacție explozivă.

„Marii patrioți socialiști din PSD, atentat la Statul Român național, unitar și indivizibil”, a notat Rareș Bogdan pe Facebook.

„Din indolență, prostie sau maximă ticăloșie? Voi ce credeți?”, s-a întrebat, retoric, eurodeputatul, lansând totodată o provocare pentru cititorii săi.

„Teritoriul României este nealienabil, spune Constituția României la Articolul 2. Oare Ciolacu și restul găștii știu asta?”, a mai spus liderul PNL.

Reamintim că un proiect legislativ care vizează Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, în urmă cu cîteva zile.

Proiectul a fost depus de doi parlamentari UDMR în luna decembrie și prevede ca Ținutul Secuiesc să devină regiune autonomă.

În expunerea de motive care a însoțit proiectul, inițiatorii au arătat că înfiinţarea regiunii autonome este o expresie a indentităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare.

De la Camera Deputaților proiectul va merge spre dezbatere la Senat, care este camera decizională în acest caz.

După ce un astfel de proiect a trecut de camera pe care o conduce și în care PSD, al cărui președinte interimar este, Marcel Ciolacu a promis că legea va fi respinsă la Senat și a dat vina pe o eroare tehnică.

„Nu am cunoștință despre acest proiect, nu a ajuns la mine, pe ordinea de zi. Sunt foarte puține proiecte care trec prin adoptare tacită prin Camera Deputaților, dar se mai întâmplă. Probabil că a stat prea mult timp la comisii și dacă nu s-a cerut prelungirea termenului pentru adoptarea raportului, a trecut. Acest lucru nu înseamnă că va fi adoptat. De la Camera Deputaților merge la Senat, unde vor avea loc dezbateri, iar acolo va fi respins cu siguranță. O astfel de lege, care contravine Constituției nu va fi adoptată niciodată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Și liderul Pro România, Victor Ponta, s-a spălat pe mâini după adoptarea controversatului proiect. „Nu am cunoștință despre un asemenea proiect pentru că nu a fost pe ordinea de zi, la dezbateri. Cu siguranță, va fi respins la Senat”, a spus Ponta.


Accesează: