Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: „Vom investi în sport atât cât permite legea”. Viitorul RAPID București
Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: „Vom investi în sport atât cât permite legea”. Viitorul RAPID București

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: „Vom investi în sport atât cât permite legea”. Viitorul RAPID București

Edilul are de gând să reînvie FC Rapid și spune pentru EVZ că este de mic un fan al clubului giuleștean

Autorităţile locale pot să aloce, din acest an, 5% din buget pentru activităţi sportive. Printre primii care au reacţionat concret după apariţia ordonanţei de urgenţă a fost şi primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

El vrea să reînvie echipa Rapid, intrată în faliment. Și nu oricum. Exclude modelul de la Craiova, de formare a unei noi echipe în cadrul Clubului Sportiv Rapid. „Primăria Sectorului 1 vrea să intre în posesia mărcii, a siglei, a culorilor şi a palmaresului FC Rapid”, îmi spune primarul.

„Rapidul este al comunității”

De unde i-a venit ideea? Primarul explică: „Proiectul de implicare în renaşterea Clubului de Fotbal Rapid Bucureşti s-a născut ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu cetăţenii în cartierele din această zonă administrativă. Rapidul este o stare de spirit, este mândria și emoția copiilor și tinerilor care vor să poarte sigla acestei echipe în piept. Rapidul este al comunității, este al zonei în care a luat ființă și a cunoscut cele mai mari performanțe”.

Strategia primăriei este de a prelua FC Rapid de la lichidatorul judiciar. Sunt curios cât va investi în proiect. Răspunsul este unul general: „Noi vom investi în sport atât cât permite legea”.

Deschis la colaborarea cu alte primării

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat zilele trecute că e rapidist de la trei ani şi a încurajat Primăria Generală şi pe cea a sectorului 6 să se alăture proiectului celor de la 1. „Sunt deschis la orice alăturare în demersurile instituției pe care o conduc în ceea ce privește eforturile susținute pentru ca echipa Rapid să revină acolo unde îi este locul”, îmi explică edilul, care răspunde mândru la întrebarea: „Sunteţi rapidist? „Da, încă din clasa I”.

Tudorache a practicat înotul de performanţă şi ultima dată a fost la un meci de fotbal pe Arena Naţională, la întâlnirea România-Polonia (scor 0-3). Altă întrebare, cum ar zice colegul său de partid, fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache. „Galeria Rapidului este dezbinată, nu vă este teamă că o să deveniți o țintă a unora sau a altora, ceea ce v-ar strica imaginea?

„Cât timp echipa Rapid va avea performanţă, galeria va fi alături de proiectul nostru”, afirmă primarul, care s-a întâlnit deja cu toate părțile: galerie, finanţatori ai celor două echipe care au activat în liga a cincea, lichidator judiciar, creditori, foşti mari jucători giuleşteni.

Poate închiria brandul

Lichidatorul judiciar al FC Rapid, Mihai Florea, a anunțat recent că Rapidul poate fi reînființată doar de cineva care va cumpăra marca, sigla și culorile echipei din Giulești. El a estimat că licitația ar putea avea loc cel mai târziu în luna octombrie. Adunarea Creditorilor a aprobat miercuri închirierea brandului către Primăria Sector 1 pentru 5000 de euro pe lună plus TVA. Acordul este valabil până la licitație. Pe lângă primăria condusă de Dan Tudorache, de brandul Rapidului mai este interesat și un fond de investiții din Qatar.

Ultrașii au contestat implicarea politicului

În noaptea de miercuri spre joi, zeci de suporteri rapidiști de la Tribuna 2 s-au adunat în fața Primăriei Sectorului 1, pentru a protesta. „T2”-ul se numără printre contestatarii ideii ca „Farmecul vieții” să iasă la lumină cu ajutorul clasei politice, iar acțiunea lor a constat în desfășurarea câtorva mesaje, precum: „Un strigăt din Vechea Troie! Nu din Teleorman!”, „RAPID este vechea școală. N-are nevoie de asistență socială!”, „FIRE-Ați ai dreacu cu planurile voastre” sau „Vrem RAPIDUL înapoi, dar n-o să ne mânjim și noi!”.

Edilul „se apără” cu Pancu Ieri, a venit și reacția primarului Tudorache. „Nu renunţăm! E un proiect pe care noi l-am iniţiat şi, cu siguranţă, chiar dacă sunt unii nemulţumiţi, vor veni lângă acest proiect comun. Oricum, aveam o întâlnire programată cu ei. Clubul nu va rămâne al Primăriei, deci nici al vreunui partid”, a declarat edilul, la Sport.ro. Mai mult, Tudorache a dezvăluit că Daniel Pancu şi-a dat acordul pentru a se implica la noua echipă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: