Rapid - Poli Timisoara, finala Cupei Romaniei

Rapid - Poli Timisoara, finala Cupei Romaniei

Finala Cupei Romaniei la fotbal se va disputa in acest an intre echipele Poli Timisoara si Rapid Bucuresti, detinatoarea trofeului.

Formatia „alb-visinie” s-a calificat aseara in ultimul act al competitiei dupa ce a invins, la Timisoara, pe Pandurii Targu Jiu, scor 2-0. Golurile au fost reusite de Ianis Zicu, in minutul 10, si de Viorel Moldovan, in minutul 78. In cealalta semifinala, disputata miercuri seara, in Giulesti, gruparea de pe Bega eliminase Steaua, scor 1-0.

Meciul dintre Poli Timisoara si Rapid este programat pe 26 mai, chiar pe stadionul clubului banatean, „Dan Paltinisanu”. Castigatoarea finalei va fi recompensata de sponsorul intrecerii (producatorul de bere Timisoreana) cu 100.000 de euro, invinsei urmand sa-i intre in cont 40.000 de euro. Aceasta va fi cea de-a 19-a finala pentru Rapid, care a castigat pana-n prezent de 12 ori trofeul.

„Alb-visiniii” au dominat cu autoritate meciul de aseara. Chiar daca si-au creat putine ocazii de a marca, giulestenii n-au avut prea multe emotii. In schimb, gorjenii au evoluat slab, uitand ca au eliminat pe Dinamo in „optimi” si ca le-au smuls rapidistilor doua puncte in campionat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sperante in Giulesti

Adjudecarea trofeului poate fi pentru antrenorul rapidist Razvan Lucescu asul din maneca. Contractul tehnicianului cu gruparea de langa Podul Grant expira la finalul sezonului, iar George Copos, actionarul principal al clubului, nu doreste o continuare a colaborarii in cazul in care echipa rateaza Cupa Romaniei si clasarea pe pozitia secunda a clasamentului.

De partea cealalta, timisorenii viseaza o noua participare europeana, dupa o intrerupere de 15 ani, acest lucru fiind posibil chiar si in situatia in care banatenii vor pierde finala, cu conditia ca Rapid sa incheie Liga I pe locul secund.

Ianis Zicu, pariul castigator al lui Lucescu

Rapid a fost si ieri in sfera de influenta a atacantului Ianis Zicu. Jucatorul imprumutat de la formatia italiana Inter Milano, pana la finalul sezonului, a avut o evolutie excelenta, reusind sa inscrie golul din debutul meciului. In minutul 10, Zicu s-a distrat pe flancul drept al gorjenilor si a marcat cu un sut la coltul lung, interventia portarului Adnan Guso fiind tardiva.

Ianis, care a marcat sapte goluri in Liga I pentru giulesteni, poate fi considerat pariul castigator al antrenorului Razvan Lucescu. In repetate randuri, atacantul a fost criticat pentru egoism si lejeritate in fata portilor adverse.

Totusi, in aceasta primavara, Zicu a devenit principala „gura de foc” a Rapidului. Din acest motiv, fanii „alb-visinii” au inchis ochii la trecutul sau dinamovist. Fotbalistul este platit cu 500.000 de euro de Inter Milano, cei de la Rapid achitandu-i doar primele de joc.

Semifinale

Pandurii Tg. Jiu - Rapid 0-2

Marcatori: Zicu (10), V. Moldovan (78)

Pandurii: Guso 5 - Mandrean 4 (72, Popete 5), A. Rus 5, Chibulcutean 5, Dragomir 5 - Pacurar 4, Orac 5 (60, L. Mihai 5), Fl. Stanga 5 (46, Vasilache 5), Vatavu 5 - Vintilescu 5, I. Iordache 5.

Antrenor: Eugen Neagoe

Rapid: Edel Apoula 6 - M. Constantin 6, Maftei 5, Sapunaru 6 - Badoi 6, Maldarasanu 6 (81, Mazilu), E. Dica 5, Perja 5 - Buga 6, I. Ganea 5 (46, V. Moldovan 7), Zicu 7 (66, N. Grigore 6).

Antrenor: Razvan Lucescu

Stadion: „Dan Paltinisanu” - Timisoara; Spectatori: 9.000; Arbitri: A. Constantin 6 - A. Vidan 6, O. Sovre 6