Evenimentul Zilei > Social > După PORCI a venit rândul OILOR să se ÎMBOLNĂVEASCĂ!
După PORCI a venit rândul OILOR să se ÎMBOLNĂVEASCĂ!

După PORCI a venit rândul OILOR să se ÎMBOLNĂVEASCĂ!

Un focar de scrapie a fost confirmat în comuna Valea Danului, județul Argeș, potrivit directorului Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Daniel Lupu. Astfel, putem spune că după ce porcii s-au îmolnăvit de pestă porcină, înainte de Paști, a venit rândul oilor să se îmbolnăvească.

Aproximativ 230 de oi vor fi sacrificate peste trei luni, la fermierul din județul Argeș, deoarece, acum, oile sunt gestante. Această boală nu afectează și mieii. Proprietarul va fi despăgubit, în urma unei comisii de evaluare, la prețul pieții. Nu este primul focar de acest gen în Argeș, anul trecut a mai fost confirmat un focar de scrapie în comuna argeșeană Mioarele, unde 89 de oi au fost sacrificate. Directorul DSVSA Argeș atrage atenția oamenilor să nu mai cumpere animale necrotaliate, din surse neautorizate, scrie ziarulprofit.

Scrapia este o boala specifică ovinelor şi caprinelor şi poate fi depistată la ovinele și caprinele în vârstă de peste 18 luni și este reprezentat de encefal, ganglioni și coloană vertebrală.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: